facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η χώρα

Στην κήρυξη ολόκληρης της Ουκρανίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - με εξαίρεση τις ανατολικές επαρχίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση - προέβη το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας.

Σε έκτακτη συνεδρίαση στο Κίεβο την Τετάρτη αποφάσισε να δοθεί στην κυβέρνηση η δυνατότητα απαγόρευσης της κυκλοφορίας όπου και όποτε αυτό απαιτηθεί.

Το μέτρο αφορά στις επόμενες 30 ημέρες.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ακόμη έξι τραυματίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες από τους βομβαρδισμούς των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.

Η επιστράτευση εφέδρων ηλικίας 18-60 ετών άρχισε στην Ουκρανία λίγες ώρες μετά το έκτακτο διάγγελμα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώ την ίδια ώρα η Ρωσία ανακαλεί τους πρεσβευτές της από το Κίεβο.

«Αν ο καθένας στην Ευρώπη αρχίσει να ξεφυλλίζει τα βιβλία Ιστορίας και να ψάχνει πού βρίσκονταν παλιά τα σύνορα, τότε έχουμε μπροστά μας πολύ ταραχώδη περίοδο», προειδοποίησε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η οποία, όπως είπε, θα επέφερε νέες κυρώσεις από τη Δύση.

«Η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε θέση να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις, εάν συμβεί αυτό, το οποίο, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης στρατιωτών, δεν μπορεί να αποκλειστεί: να πραγματοποιήσει δηλαδή η Ρωσία μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό n-tv και επανάλαβε ότι η αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας των περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, θέτει σε κίνδυνο την κυριαρχία της Ουκρανίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. «Δεν μπορούμε να το δεχτούμε. «Αν ο καθένας στην Ευρώπη αρχίσει να ξεφυλλίζει τα βιβλία Ιστορίας και να ψάχνει πού βρίσκονταν παλιά τα σύνορα, τότε έχουμε μπροστά μας πολύ ταραχώδη περίοδο», σημείωσε και τόνισε ότι «για τη διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη είναι σημαντικό να μην παραβιάζονται τα σύνορα».

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news