«Σιγά μην κάτσω τώρα εγώ να πω πόσοι μένουν σπίτι μου, να τους πω τις προσωπικές μου πληροφορίες; Είναι η ιδιωτική μου ζωή», ανέφερε αρνητής της απογραφής.
Σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται:
«Προσοχή! Γυρνάνε και λένε ότι κάνουν απογραφή ενημερωμένοι πόσα διαμερίσματα έχει η οικοδομή, πόσα άτομα υπάρχουν. Καρατσεκαρισμένα για ελέγχους ανεμβολίαστων ώστε κατόπιν θα αποστέλλονται κοινωνικοί λειτουργοί, πιθανά δικηγόροι, αστυνομία. Μην αφήνετε κανέναν να μπει στην οικία σας και μην δίνετε καμία πληροφορία και προσωπικά σας δεδομένα σε κανέναν».
«Σίγουρα έχουν επηρεάσει και αυτά που ακούγονται με το εμβόλιο για τσιπάκια και νομίζουν ότι με την απογραφή θα ξεχωρίσουν οι εμβολιασμένοι από τους ανεμβολίαστους. Άλλοι βέβαια, τα έχουν βάλει μέχρι και με το ερωτηματολόγιο της απογραφής, με τον φόβο μην τους πάρουν τα παιδιά», σημείωσε η απογραφέας Μαρία Γλαντζή.
«Γιατί ρωτάτε για τα παιδιά μου; Θα μου τα πάρετε; Δεν θυμάμαι ακριβώς τι ρωτάγαμε το 2001, αλλά τέτοια αναλυτική αναφορά σε βάζει σε ύποπτες σκέψεις… Ίσως χρησιμοποιηθεί και για κάποια αντιστοίχηση στοιχείων ανάμεσα στις υπηρεσίες, δεν ξέρω πάντως είναι άβολο», δήλωσε μία απογραφόμενη.
«Ίσως κάποιες ερωτήσεις για αυτούς να είναι λίγο υπερβολικές και για αυτό να το μεγεθύνουν έτσι», τόνισε η απογραφέας Άννα Σπαθαριώτου.
Το δύσκολο έργο 60.000 απογραφέων έχει αρχίσει, οι αρνητές όμως… το βιολί τους.
«Άλλοι σου λένε ότι τα παίρνεις από το κράτος, σε πληρώνω, πήγαινε πες έτσι στον πρωθυπουργού. Και υπάρχει και η κατηγορία που δεν θέλουν να απογραφούν γιατί δεν θέλουν να φαίνονται, έτσι μου είπαν εμένα», πρόσθεσε η κ. Γλαντζή.
«Είμαι απογραφέας από την μέρα που ξεκίνησε η απογραφή κτηρίων για το έτος 2021. Πραγματικά ο κόσμος μας όλος είναι ένα μεγάλο λάθος. Να σέβεστε τα παιδιά που μπήκαμε σε αυτό και προσπαθούμε και να μην μας φέρεστε σαν τα σκουπίδια σας. Αν και είκοσι χρόνια μετά, το διαφημιστικό σποτ της απογραφής του 2001 ίσως θυμίσει σε μερικούς τον πραγματικό σκοπό της», έγραψε μία απογραφέας σε ανάρτηση της στο twitter.
Τα social media από την άλλη κάνουν πάρτι και τα σχόλια παίρνουν φωτιά.
«Μην απογράφεστε Πατριώτες να νομίζουν οι Τούρκοι ότι είμαστε λιγότεροι και να τους αιφνιδιάσουμε» ανέφερε χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος επισημαίνει: «Έχουμε ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, τραπεζικό λογαριασμό, κινητό με gps, προφίλ σε όλα τα social media με κοινοποιήσεις παρουσίας, αλλά φοβόμαστε μην τυχόν και μας απογράψουν. Με χαρά σας ανακοινώνω ότι η ηλιθιότητα είναι το εθνικό μας σπορ».
Η διαδικασία της απογραφής είναι υποχρεωτική και για όσους πολίτες δεν αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, αυτό θα γίνει από απογραφέα μέσω προσωπικής συνέντευξης.
newsit
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου