facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Στην παρανομία και το ηλεκτρονικό τσιγάρο με νικοτίνη

Ελέγχους στα ηλεκτρονικά τσιγάρα που κυκλοφορούν στην αγορά προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου διευκρίνισε ότι έχει εκδοθεί απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, που απαγορεύει την πώληση όσων χρησιμοποιούν νικοτίνη, ενώ εκκρεμεί απόφαση για όσα δεν χρησιμοποιούν


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κανένα προϊόν αυτού του τύπου δεν έχει λάβει την έγκριση του ΕΟΦ και προειδοποίησε όσους τα εμπορεύονται ότι κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμων.

Υπογράμμισε ότι ισχύουν οι ίδιες απαγορεύσεις για τη χρήση τους σε δημόσιους χώρους με εκείνες που ισχύουν για το κάπνισμα.

Εξέφρασε την άποψη ότι "δεν είναι καλό γενικώς να γίνεται εμπορία του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ακόμα και να μην έχει νικοτίνη". Δήλωσε ότι εκείνα που χρησιμοποιούν νικοτίνη δεν αποτελούν υποκατάστατα, ενώ δημιουργούν σε όποιον τα χρησιμοποιεί την ψευδή αίσθηση ότι δεν βλάπτεται η υγεία του και δεν βλάπτει την υγεία του άλλου, με αποτέλεσμα να κάνει και μεγαλύτερη χρήση

Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει πρόταση για νέα αύξηση στην τιμή των "παραδοσιακών" τσιγάρων, κατά 20%, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση.

Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη τύπου, ο καθηγητής του Harvard School of Public Health, Γκρ. Κόνολι, δήλωσε ότι η θεραπεία στην ασθένεια του καπνίσματος περιλαμβάνει και την αύξηση της τιμής των τσιγάρων, ώστε να μην τα αγοράζουν τα παιδιά.

Ο Αμερικανός καθηγητής παρομοίασε με "εισβολή βαρβάρων" τη δράση των πολυεθνικών καπνοβιομηχανιών στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι κερδίζουν 5.000 δολάρια για κάθε Έλληνα που πεθαίνει εξαιτίας του καπνίσματος.

"Το έθνος σας έδωσε στον κόσμο τον Πολιτισμό, τη Δημοκρατία και την Αρετή. Μην αφήσετε τον κόσμο του εμπορίου να σας τα στερήσουν. Μην δώσετε τα λεφτά σας στις ξένες καπνοβιομηχανίες", υπογράμμισε.

enet.gr

3 σχόλια:

ΚΟΥΦΟΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ είπε...

Οι καπνοβιομηχανίες ρίχνουν και κυβερνήσεις όταν θέλουν(πόσο μάλλον της Ελλάδας). Θέλει να απαγορέψει ο ΕΟΦ το ηλεκτρονικό τσιγάρο επειδή έχει νικοτίνη, και πουλάνε ελεύθερα τα τσιγάρα, που έχουνε νικοτίνη και πίσσα και τόσα άλλα και πεθαίνει τόσος κόσμος!!! Αυτή είναι η κατάντια τους!!!! Όλοι λειτουργούν ακόμα σύμφωνα με το συμφέρον τους!! ΝΑΙστον καρκίνο, ΟΧΙ στην νικοτίνη ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΕΟΦ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!!!!

AΓΑΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ είπε...

Συμφωνω οτι το τσιγαρο βλαπτει την υγεια μας.Καπιοι ομως θελουν την ελλαδα να καπνιζει.Οταν η ζωη τραβα την ανηφορα ο ανθρωπος ζοριζεται με αποτελεσμα να καπνιζει.Οι σκοτεινες δυναμεις τοσον της ελλαδας αλλα και του εξωτερικου θελουν τον ελληνα να καπνιζει.
Ο ανθρωπος ειναι μια μηχανη.Οι γιατροι την γνωριζουν πολυ καλα αυτη την μηχανη.Οταν ζωριζεται η ανθρωπηνη μηχανη,τοτε θα πρεπει η' να μην συνεχιση την ανηφορα της ζωης,η' να πατηση γκαζι.Αυτην την στιγμη η ελλαδα με τους ελληνες της παταει γκαζι για να αναιβη την μεγαλη ανηφορα της ζωης.Μια ανηφορα που ειναι τεχνικη για ολλους τους ελληνες.Την φτιαξανε οι σκοτεινες δυναμεις τοσον της ελλαδας οσον και του εξωτερικου μονο και μονο για να αναγκασουν τους ελληνες να ξαναπιασουν το τσιγαρο για οσους καταφεραν να το κοψουν.Και να πιασουν το τσιγαρο αυτοι που δεν το καπνησαν ποτε στην ζωη τους.Αν δεν πατησουν γκαζι πεθαινοαυν.Αν πατησουν γκαζι παλι πεθαινουν.Αρα για να σταματηση η ανθρωπηνη μηχανη να καπνιζει,θα πρεπει να υπαρχει ανθρωπια και προνια απο αυτους που κυβερνουν,ετσι ωστε να μην φτιαχνουν τεχνικες ανηφορες για τον λαο.Αν ειναι αναγκη να φτιαχνοντε ανηφορες,τοτε ας φτιαχνουν ολυμπιακα σταδια,και να διδασκουν στα σχολεια την ενοια του αγωνα με την συγχωνεψι της ΑΓΩΓΗΣ.Το καπνισμα η ανθρωπηνη μηχανη θα το σταματηση οταν θα υπαρξει αρμωνια επανω στην γη.Μια αρμωνια που θα εχει σαν βαση τον ΗΛΙΟ,την θεωρια του ηλιακου πλανητικου συστηματος μας.Γενικα η ζωη της ανθρωπηνης μηχανης θελει ΗΛΙΟ,ΦΩΣ,ΑΝΘΡΩΠΙΑ.Τοτε μονο θα παψει ο ανθρωπος να καπνιζει.To τσιγαρο το καπνιζουν για να μην τρελαθουν απο τα κτυπηματα και τις ανηφορες της ζωης.Συμφωνω οτι το τσιγαρο βλαπτει την υγεια μας.Πιστευω πως αυτος ο ηλιος εχει αρχισει να ανατελει.Οπως τοτε εκεινον τον καιρο που ανετειλε και ομορφηνε η ελλαδα.Ομορφηνε τοσο πολυ που πηρε τους ολυμπιακους αγωνες του 2004.

Ανώνυμος είπε...

Μπορουμε να διαβασουμε και εμεις απο ποια πηγη πηρατε αυτες τις πληροφοριες γιατι ψαχνω και δεν μπορω να βρω στην σελιδα του Υπουργειου την ανακοινωση;

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news