facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Κορονοϊός: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία της Αττικής – Τι περιλαμβάνει

Στόχος του σχεδίου είναι να αντέξουν τα νοσοκομεία το σφυροκόπημα του κορονοϊού. Θα μεταφέρονται ασθενείς και εκτός Αττικής. Πότε θα χτιστεί η πολυπόθητη ανοσία από τον εμβολιασμό. Πάνω από το όριο ο δείκτης θετικότητας.

Δίχως προηγούμενο είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής εξαιτίας του κορονοϊού με το σφυροκόπημα να είναι ανελέητο και έτσι είναι έτοιμο να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης με την κυβέρνηση και τους υγειονομικούς να είναι σε συναγερμό.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής είναι πάνω από 1.100 εκ των οποίων περισσότεροι από 230 είναι διασωλημένοι με την κάλυψη στις ΜΕΘ να αγγίζει το 95%. Στην τελευταία εφημερία σε νοσοκομεία της Αττικής εισήχθησαν 85 περιστατικά κορονοϊού.

Και όλα αυτά την ώρα που την Κυριακή (28.02.2021) είχαμε 1269 νέα κρούσματα, 36 νεκρούς και 391 διασωληνωμένους. Τα 1269 κρούσματα αποτελούν ρεκόρ Κυριακής, καθώς η τελευταία φορά που τέτοια μέρα είχαμε πάνω από 1000 κρούσματα ήταν στις 29 Νοεμβρίου του 2020. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς ο μέσος όρος στα κρούσματα αυτή την εβδομάδα είναι 1.630 με την άνοδο να φτάνει στο 50% σε σχέση με την προηγούμενη.

Η Αττική εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο με 591 νέες μολύνσεις, ενώ φορτωμένη είναι και η Θεσσαλονίκη. 

Στις εντατικές γίνεται πραγματικός «πόλεμος», καθώς οι ασθενείς με covid που χρειάζονται νοσηλεία συνεχώς αυξάνονται. Χωρίς διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ είναι πλέον τα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής επιτείνοντας το πρόβλημα. Το Σωτηρία το  μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς του λεκανοπεδίου σήμερα δεν είχε κανένα ελεύθερο κρεβάτι στη ΜΕΘ covid. 

Γι΄αυτό τον λόγο όπως μετέδωσε το Open θα τεθεί σε εφαρμογή ένα έκτακτο σχέδιο για να αντέξουν τα νοσοκομεία της Αττικής. Πέρα από τις 70 νέες κλίνες ΜΕΘ που θα δοθούν μέσα στις επόμενες ημέρες με στόχο να φτάσουν τις 340 έχουν ληφθεί και άλλες αποφάσεις από τη στιγμή που τα νοσοκομεία αναφοράς βρίσκονται στα όριά τους.

Η Αττική δεν θα δέχεται πλέον ασθενείς με κορονοϊό από άλλους νομούς. Από την άλλη ενδέχεται κάποιοι που ήδη είναι σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου να μεταφερθούν σε άλλα εκτός Αττικής και συγκεκριμένα σε Χαλκίδα, Κόρινθο και Λειβαδιά. Παράλληλα θα γίνει πλήρη αξιοποίηση των 120 κλινών ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων που έχουν παραχωρηθεί στο ΕΣΥ για περιστατικά εκτός κορονοϊού στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού, στον οποίο θα ενταχθεί και το ΝΙΜΤΣ.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τις τελευταίες 48 ώρες έγιναν συνολικά 665 εισαγωγές ασθενών… Παράλληλα σε σχέση με την περασμένη Κυριακή, σήμερα η αύξηση των κρουσμάτων έφτασε στο 43%.

Πάνω από το όριο συναγερμού ο δείκτης θετικότητας

Ο δείκτης θετικότητας «τσίμπησε» πάντως την Κυριακή, καθώς ξεπέρασε το όριο συναγερμού και όπως είναι φυσικό προκαλεί ανησυχία. Ανέβηκε λοιπόν στο 4,81 μετά από 26.330 τεστ την ώρα μάλιστα που όλη η χώρα φλέγεται από τον κορονοϊό. Να σημειώσουμε πως όταν είναι πάνω από το 4 τα πράγματα είναι δύσκολα και οι ειδικοί μπορούν να εισηγηθούν νέα μέτρα.

Στο 30% η ανοσία τον Μάιο

Το μεγάλο όπλο, πάντως, παραμένει το εμβόλιο με την διαδικασία στη χώρα μας να είναι σε καλό επίπεδο. Οι εμβολιασμοί αναμένεται να αγγίξουν το ένα εκατομμύριο ως τις 5 Μαρτίου, ενώ καθημερινά εμβολιάζονται 30.000 με 35.000 συμπολίτες μας έχοντας φτάσει ήδη τους 885.000.

Μέχρι το τέλος Μαϊου η Ελλάδα θα έχει υψώσει ένα τείχος ανοσίας, καθώς θα έχει εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού. Στο τέλος Ιουλίου το ποσοστό θα έχει φτάσει στο 46% και στο τέλος Αυγούστου το 54%.

Αυτή την εποχή εμβολιάζεται η ηλικιακή ομάδα 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ τρέχουν και οι εμβολιασμοί για τους άνω των 75.

Υπολογίζεται πως από τα μέσα του Μαρτίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων Α’ υψηλού κινδύνου νόσησης που είναι περίπου 270.000. Λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν οι ηλικίες 70-75 και στη συνέχεια η μεγάλη κατηγορία των ευπαθών ομάδων Β’ με αυξημένο κίνδυνο νόσησης  που είναι περίπου 870.000 άτομα από 16 ως 59 ετών.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news