facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Κόβουν το ρεύμα στους επιχειρηματίες της Εστίασης

«Έχουμε οικογένειες να συντηρήσουμε και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί, η δουλειά μας είναι στα μαγαζιά μας» δήλωσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, Νίκη Κωνσταντίνου, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104, 6 για την ενδεχόμενη επανεκκίνηση στο χώρο της εστίασης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Κωνσταντίνου «έχουμε παιδιά στο σπίτι και πρέπει να ταϊστούν και να έχουμε ρεύμα και πρέπει να κάνουν τα μαθήματα τους, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιον έμπρακτο τρόπο να στηριχθούμε».

Συμπλήρωσε, δε, ότι έχει δεχτεί χιλιάδες μηνύματα καθώς 36.500 επιχειρήσεις ανήκουν στο σωματείο, με περιπτώσεις όπου τους κόβουν και το ρεύμα στα σπίτια τους, αφού όπως είπε « δεν έχει να πληρώσει ο κόσμος, χρωστάει στους προμηθευτές, χρωστάει στους ιδιοκτήτες ακινήτων, μήνες τώρα, χρωστάει στους υπαλλήλους,δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση με μία επιστρεπτέα προκαταβολή».

Αναφερόμενη σε αυτό συγκεκριμένα, είπε πως στις 650.000 αιτήσεις τα χρήματα είναι 1,2 δις ποσό που αναλογεί σε 1.000 ευρώ στον καθένα, λέγοντας « θα έχουμε να φάμε ψωμί για λίγες μέρες, από κει και πέρα τα ενοίκια μας, οι υποχρεώσεις μας…».

Έχουν χρεοκοπήσει πάρα πολλές επιχειρήσεις, σημείωσε η κ. Κωνσταντίνου, κάτι που θα φανεί στο άνοιγμα, όποτε αυτό γίνει καθώς δεν θα μπορέσουν να εφοδιάσουν τις επιχειρήσεις τους και δη τις μικρομεσαίες.

Σε ερώτηση αν έχουν έρθει σε επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό, η κ. Κωνσταντίνου απάντησε πως « αν δεν διαγραφούν τα χρέη με τα χρήματα που δόθηκαν για τον COVID, σημαίνει πως δεν θέλουμε να υπάρχουν αυτές οι επιχειρήσεις, μόνο που υπάρχουν άνθρωποι που βιοπορίζονται από αυτές».

Πρόσθεσε επίσης, ότι τον Απρίλη οι επιχειρήσεις θα έχουν τέτοια χρέη που δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να υφίστανται, τονίζοντας ότι δεν έχουν καμία εικόνα για το πότε θα ανοίξει η εστίαση, ακούνε όσα λέγονται από την επιτροπή των γιατρών του υπουργείου κάτι που όπως ανέφερε, δημιουργεί ανασφάλεια γιατί υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να ανοίξει,λέγοντας πως η δική τους οπτική είναι πως πρέπει να εργαστούν, διευκρινίζοντας ότι και οι ίδιοι θέλουν να προστατέψουν την κοινωνία κι αν γίνει το άνοιγμα να γίνει υπό όρους που όλοι θα σεβαστούν.

Τέλος, σημείωσε πως « αν κρίνουν πως δεν πρέπει να ανοίξουμε πρέπει να αποζημιώνεται στο σημείο της ευνομούμενης κοινωνίας κάθε δράση που έχει παύση, είναι θέμα αξιοπρέπειας πια,απευθύνοντας έκκληση κυρίως στις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτροδότησης, να μη δίνουν εντολή κατευθείαν να κόβεται το ρεύμα γιατί όπως είπε «τα παιδιά, στα σπίτια ιδίως αυτών των συγκεκριμένων επιχειρηματιών, θέλουν κι αυτά να κάνουν τηλεδιδασκαλία,έχω τόσες πολλές καταγγελίες, ας το δουν κι αυτό, μία απόφαση είναι».

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news