facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Νοσοκομεία: Πίεση CoViD στη Θεσσαλονίκη και non CoViD στην Αττική [πίνακας]

Το ίδιο πρόβλημα, με διαφορετικά όμως αίτια, αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, το τέταρτο πανδημικό κύμα πιέζει τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, με εικόνες που θυμίζουν τον περασμένο χειμώνα. Ράντζα και πλήθος εισαγωγών παρατηρούνται και στην Αττική, αλλά από non CoViD περιστατικά.

Η εικόνα έχει ως εξής:

Στη Θεσσαλονίκη, εφημέρευε, από χθες έως σήμερα, το "Ιπποκράτειο". Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), εισήχθησαν 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 20 "ύποπτα" κρούσματα κορωνοϊού.Νοσηλεύονται συνολικά 150 ασθενείς με CoViD, καθώς και 3 παιδιά και 3 έγκυες. 

Οι 15 κλίνες στη ΜΕΘ του "Ιπποκράτειου" είναι κατηλειμμένες , ενώ 4 ασθενείς νοσηλεύονται σε χειρουργεία και βρίσκονται σε λίστα αναμονής για εισαγωγή στη ΜΕΘ.

Γεμάτες είναι και οι 15 κλίνες του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, με 3 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, ενώ κατηλειμμένες είναι και οι 30 κλίνες ΜΕΘ στο "Παπανικολάου", καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ράντζα

Ισχυρή είναι η πίεση και στα νοσοκομεία της Αττικής, με τον κ. Γιαννάκο να κάνει λόγο για 100 ράντζα μετά την εφημερία του νοσοκομείου "Αττικόν".

Σύμφωνα με πληροφορίες από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής, η πληρότητα των ΜΕΘ στο Λεκανοπέδιο είναι 87%.

Το πρόβλημα, όμως, δεν οφείλεται σε περιστατικά CoViD. Με αφορμή σημερινές καταγγελίες της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη, από την 1η ΥΠΕ δημοσιοποιήθηκε ο παραπάνω πίνακας και ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Το σύνολο των εισαγωγών Covid - non Covid περιστατικών  παρουσιάζει σταθερότητα, συγκριτικά με την προηγούμενη ημερομηνία εφημέρευσης, ενώ ειδικά τα περιστατικά Covid  εμφανίζονται μειωμένα (16 έναντι 25 στις 30 Οκτωβρίου).

Σχετικά με τις επικουρικές κλίνες, στη χθεσινή εφημερία αναπτύχθηκαν 24 (35 στην εφημερία της 30ης Οκτωβρίου). Με την έκδοση εξιτηρίων, οι ασθενείς θα προωθηθούν σταδιακά στους θαλάμους των κλινικών του νοσοκομείου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο νοσοκομείο δεν υπήρξε ανάγκη και δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση σε υλικό (επικουρικές κλίνες), από το "Σωτηρία" ή από άλλη μονάδα Υγείας".

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news