Εποχές με τη μεγάλη έξαρση του κορωνοϊού κατά το 2ο και το 3ο κύμα της πανδημίας, θυμίζει η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και γενικότερα στα Νοσοκομεία όλης της χώρας.
Με 476 κρούσματα καταγεγραμμένα στη Φθιώτιδα το τελευταίο 5ημερο, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, άνοιξε ένας ακόμη όροφος στο Πέτρινο κτίριο για να υποδεχθεί σοβαρά περιστατικά covid.
Το πρωινό της 8ης Νοεμβρίου βρίσκει την Κλινική Κορωνοϊού με 41 ασθενείς, ενώ άλλα τρία περιστατικά από το Βόλο θα προστεθούν στον κατάλογο, καθώς το «Αχιλλοπούλειο» είναι γεμάτο με 110 νοσηλευόμενους!
Νέοι θάνατοι
Το Σαββατοκύριακο επίσης είχαμε δύο νέους θανάτους από κορωνοϊό. Μέσα σε λίγες ώρες από την εισαγωγή τους, κατέληξαν ένας 89χρονος Λαμιώτης το Σάββατο και μία 82χρονη επίσης από τη Λαμία, την Κυριακή.
Λίγο νωρίτερα ένας 63χρονος από το Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας, διασωληνώνονταν και έπαιρνε τη θέση άλλου ασθενή στη ΜΕΘ Covid, ο οποίος αρνητικοποιήθηκε και συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Γενική ΜΕΘ! Με άλλα λόγια τα σοβαρά περιστατικά covid εκτός ότι νοσηλεύονται πολλές ημέρες στις εξειδικευμένες ΜΕΘ, χρειάζονται γενικότερα πολυήμερη φροντίδα και μετά την αρνητικοποίησή τους, γεγονός που δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος υγείας.
Για αυτό και η απεγνωσμένη έκκληση των επιστημόνων προς τον κόσμο να εμβολιαστεί, καθώς μπορεί τα εμβόλια να μη χτίζουν τοίχος ανοσίας - όπως κακώς διαφήμιζαν οι επικοινωνιολόγοι της Κυβέρνησης - αποτελεί όμως ισχυρό ανάχωμα, σε βαθμό που ακόμη και σε βαριές νοσήσεις, ο χρόνος ανάρρωσης να είναι από 3 έως 10 ημέρες και χωρίς να αφήνει βλάβες, που είναι και το σημαντικότερο!
Τα παραπάνω τα βλέπουν σχεδόν καθημερινά οι γιατροί και οι νοσηλευτές σε ΜΕΘ και Κλινική Covid από το πώς αντιδρούν οι ασθενείς στις αγωγές. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή οι έξι ασθενείς της ΜΕΘ αλλά και οι άλλοι εφτά που διασωληνώθηκαν και διακομίστηκαν σε Νοσοκομεία των Αθηνών και των Τρικάλων, είναι ανεμβολίαστοι. Ούτε ότι οι 32 από τους 41 ασθενείς της Κλινικής είναι ανεμβολίαστοι, ενώ και όσοι εμβολιασμένοι εισήχθησαν στο Νοσοκομείο, έχουν ή σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ή είναι άνω των 85 ετών. Σε κάποιες μάλιστα μεμονωμένες περιπτώσεις (όχι απαραίτητα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή), εξετάζεται και η περίπτωση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, που έχει αποδειχτεί ότι υπάρχουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας!
Αχτίδα ελπίδας
Τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται ότι τα έχουν δει και τα έχουν συνειδητοποιήσει πολλοί συμπολίτες μας, για αυτό και τις τελευταίες ημέρες τα ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα αυξήθηκαν κατακόρυφα. Αχτίδα ελπίδας στη δύσκολη πραγματικότητα…
Ενδεικτικά στο Νοσοκομείο Λαμίας από 150 φτάνουμε στα 350 ραντεβού ημερησίως και στο Κέντρο Υγείας Λαμίας από τα 70 στα 110. Από αυτά άνω του 30% και έως 40% αφορούν την 1η δόση, ενώ έχει ανοίξει και το ραντεβού των αναμνηστικών 3ων δόσεων.
lamiareport
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου