facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Εύβοια – Κάρυστος: Μεγάλες αναζωπυρώσεις – Οι φλόγες απειλούν σπίτια

Οριοθετήθηκε σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σε δασική έκταση στον Φηγιά Καρύστου Ευβοίας με κατεύθυνση προς Μαρμάρι, ωστόσο οι εστίες συνεχίζουν να μαίνονται. Πριν λίγο σημειώθηκε αναζωπύρωση στην περιοχή Κοκκίνη, την οποία η φωτιά είχε ήδη πλήξει προξενώντας ζημιές σε σπίτια, χωρίς όμως να καταστρέψει κάποιο ολοσχερώς.

Ο οικισμός Κοκκίνης όπως και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Γιατρών είχαν ήδη εκκενωθεί από τη νύχτα ενώ δόθηκε και μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στο Μαρμάρι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου Ελ. Ραβιόλο νωρίτερα, η εικόνα και στα πέντε μέτωπα ήταν βελτιωμένη. «Αυτή τη στιγμή επιχειρούν οι δυνάμεις σε σημεία όπου υπάρχουν φόβοι αναζωπύρωσης καθώς πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ» είπε, σημειώνοντας πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων - Καρύστου, ενώ και η ηλεκτροδότηση που έχει διακοπεί προληπτικά στους τρεις οικισμούς, επανήλθε. Ωστόσο υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο. Οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στο Μαρμάρι και από τη Ραφήνα ξεκίνησαν και πάλι να επιβιβάζονται στα πλοία, είπε.

Σε σχέση με το πώς ξεκίνησε η φωτιά δεν έκρυψε την ανησυχία του. «Είναι παράξενο γιατί πρόκειται για τη δεύτερη φωτιά στο 24ωρο. Και χθες είχαμε περίπου την ίδια ώρα φωτιά στο Μετόχι Καρύστου. Αυτό μας δημιουργεί ανησυχία», είπε.

Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων, ενισχυμένες με δυνάμεις από Αλιβέρι και Χαλκίδα, εθελοντές, ενώ μεταβαίνουν και πυροσβέστες από την Αττική. Η περιοχή είναι δύσβατη. Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν επιχειρήσεις από αέρος, από 9 ελικόπτερα. Τα Canadair είχαν πρόβλημα τροφοδοσίας λόγω του μεγάλου κυματισμού και φαίνεται πως δεν επιχειρούν.

ertnews/euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news