facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Ζητούνται ΜΕΘ για 61 διασωληνωμένους ασθενείς

Με μόλις 12 κενές θέσεις ΜΕΘ CoViD και δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ, "υποδέχεται" η Αττική τις αποφάσεις για μερικό άνοιγμα. Οι 51 νέες κλίνες ΜΕΘ, που εξήγγειλε χθες το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, θα γέμιζαν αμέσως, στην περίπτωση που ήταν διαθέσιμες από σήμερα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο Λεκανοπέδιο νοσηλεύονται 61 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Μεταξύ αυτών, οι 14 είναι στο Κρατικό της Νίκαιας, οι 10 νοσηλεύονται προσωρινά στην Καρδιολογική κλινική του "Αλεξάνδρα", οι 6 στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", από 5 στα νοσοκομεία "Σισμανόγλειο", "Γ. Γεννηματάς" και "Θριάσιο", 4 στο "Ελπίς", από 3 στα νοσοκομεία "Αγία Όλγα", "Ασκληπιείο" της Βούλας και "Τζάνειο", 2 στο "Ιπποκράτειο" και 1 στο "Λαϊκό".

Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ δείχνουν πως μόλις τρία νοσοκομεία έχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ: το "Αττικόν" (6), το ΚΑΤ (5) και το "Σωτηρία" (1). Τα δεδομένα μεταβάλλονται διαρκώς και είναι πιθανό - κατά τη διάρκεια της μέρας - να υπάρχουν λίγο περισσότερες ή καμία διαθέσιμη κλίνη!

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει πως αρκετοί διασωληνωμένοι περιμένουν από 3 έως 10 μέρες μέχρι να βρεθεί ΜΕΘ, ενώ κάποιοι χάνουν τελικά τη ζωή τους περιμένοντας...

Από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και του ΕΚΑΒ, φαίνεται πως η κατάσταση είναι εξίσου πιεστική στο σύνολο της Επικράτειας. Η πληρότητα απλών κλινών CoViD πανελλαδικά ξεπερνά το 55%, ενώ είναι πάνω από 85% στις κλίνες ΜΕΘ CoViD. Πληροφορίες από την ΠΟΕΔΗΝ κάνουν λόγο για αυξανόμενη πίεση στις ΜΕΘ της Κεντρικής Μακεδονίας. Χθες το βράδυ, ήταν πλήρεις 30 στις 31 κλίνες του "Παπανικολάου", 12 στις 13 στο "Γ. Γεννηματάς" της Θεσσαλονίκης, 7 στις 8 στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, 4 στις 4 στο νοσοκομείο Βέροιας, 18 στις 31 στο "Παπαγεωργίου", 8 στις 10 στο νοσοκομείο Σερρών, 3 στις 5 στο νοσοκομείο Χαλκιδικής, 7 στις 8 στο "Άγιος Παύλος", 31 στις 31 στο ΑΧΕΠΑ, 24 στις 30 στο "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης, 0 στις 3 στο "Άγιος Δημήτριος" και 6 στις 7 στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Εξαιρετικά πιεστική είναι η κατάσταση και στη Δυτική Ελλάδα, με την Πάτρα να μην έχει διαθέσιμη κλίνη: το "Άγιος Ανδρέας" Πάτρας να έχει γεμάτες 10 στις 10 κλίνες ΜΕΘ, το Πανεπιστημιακό Ρίου 26 στις 26, το νοσοκομείο Αγρινίου 2 στις 5 και το νοσοκομείο Πύργου 5 στις 7.

iatronet

 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news