facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Σεισμός-Ελασσόνα: Πάνω από 370 σπίτια έχουν καταστραφεί

Τις πληγές που άφησε πίσω του ο μεγάλος σεισμός των 6,3 Ρίχτερ μετρούν οι κάτοικοι των χωριών της Ελασσόνας, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς μετασεισμούς που εξακολουθούν να ταρακουνούν την περιοχή.

Οι εικόνες σοκάρουν, οι μετασεισμοί συνεχίζονται, οι κάτοικοι σε απόγνωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, πάνω από 370 κτίρια έχουν καταστραφεί, με τα περισσότερα σπίτια να είναι μη κατοικήσιμα και τους σεισμοπαθείς να ανακαλούν στην μνήμη τους τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν την ώρα που χτύπησε ο εγκέλαδος.

Γκρεμισμένα σπίτια και πεσμένους σοβάδες συναντά κανείς σε όλο το χωριό. Η κάμερα του MEGA καταγράφει από τα πρώτα λεπτά το σκηνικό καταστροφής που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός.

Βράδυ αγωνίας στο Δαμάσι

Σε σκηνές και αυτοκίνητα πέρασαν το πρώτο τους βράδυ οι κάτοικοι από το Δαμάσι μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που ισοπέδωσε τα σπίτια τους και με τους ισχυρούς μετασεισμούς να μην σταματούν.

Κάποιοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και τη Λάρισα, άλλοι πέρασαν το βράδυ μέσα στα αυτοκίνητα τους με μπουφάν και κουβέρτες και κάποιοι άναψαν φωτιά έξω από τα σπίτια τους και διανυκτέρευσαν στο ύπαιθρο.

Ανυπολόγιστες καταστροφές

Το πρώτο φως της ημέρας βρίσκει τους κατοίκους σε απόγνωση.

Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί τους ελέγχους σε κτίρια και υποδομές που υπέστησαν ζημιές.

Δεκάδες σπίτια κρίνονται ακατάλληλα να κατοικηθούν και σημειώνονται με κίτρινο σημάδι.

Ο παππάς του χωριού ανάβει ένα κερί, με την ευχή σύντομα οι κάτοικοι να ξεπεράσουν τον εφιάλτη και να επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους. 

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news