facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΕΕ: Επιβάλλει προσωρινούς ελέγχους στις εξαγωγές εμβολίων κατά του κορονοϊού

Στην επιβολή προσωρινών ελέγχων στις εξαγωγές εμβολίων κατά του κορονοϊού που παράγονται εντός του μπλοκ προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση την Παρασκευή, στον απόηχο της διαμάχης της με τη βρετανο-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και των ευρύτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην προμήθεια εμβολίων.

"Η προστασία της υγείας των πολιτών μας παραμένει ύψιστη προτεραιότητά μας και πρέπει να θεσπίσουμε τα απαραίτητα μέτρα για να το επιτύχουμε αυτό", δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσούλα φον ντερ Λάιεν, όπως μεταδίδει το CNBC.

"Αυτός ο μηχανισμός διαφάνειας και έγκρισης είναι προσωρινός και φυσικά θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας έναντι των χωρών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος", πρόσθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Οι έλεγχοι αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου.

"Αυτό το χρονικά περιορισμένο και στοχευμένο σύστημα καλύπτει μόνο εκείνα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο των Προκαταρκτικών Συμφωνιών Αγοράς με την ΕΕ", δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΕΕ και επίτροπος εμπορίου.

"Αυτός ο μηχανισμός περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εξαιρέσεων για την πλήρη τήρηση των δεσμεύσεών μας για ανθρωπιστική βοήθεια και για την διασφάλιση των παραδόσεων εμβολίων στη γειτονιά μας και σε χώρες που έχουν ανάγκη και καλύπτονται από το πρόγραμμα COVAX", πρόσθεσε.

Η απόφαση αυτή, η οποία είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από αξιωματούχους της ΕΕ, ελήφθη καθώς τα κράτη μέλη του μπλοκ αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην υλοποίηση των εμβολιαστικών τους προγραμμάτων, ιδίως μετά τις ανακοινώσεις της Pfizer, της Moderna αλλά και της AstraZeneca ότι θα παραδώσουν μικρότερες ποσότητες των εμβολίων τους σε ορισμένες χώρες. 

Η AstraZeneca ήταν η τελευταία εταιρεία που προειδοποίησε την ΕΕ ότι θα παραδώσει πολύ λιγότερες δόσεις την άνοιξη από ό,τι αναμενόταν αρχικά, λόγω προβλημάτων παραγωγής στα εργοστάσιά της στην Ολλανδία και στο Βέλγιο.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε την ΕΕ σε αντιπαράθεση με την AstraZeneca με την Κομισιόν να καλεί την εταιρεία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και, στη συνέχεια, προτρέποντάς την μεταφέρει εμβόλια που κατασκευάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στο μπλοκ.

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news