Η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή από την εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία στο πλαίσιο της έρευνας της για την συγκεκριμένη υπόθεση προσέκρουσε σε πολιτικές ευθύνες, τις οποίες μπορεί μόνο η Βουλή να διερευνήσει όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο επιχειρηματίας σε υπόμνημα που κατέθεσε πρόσφατα στη Δικαιοσύνη περιέγραψε σειρά αδικημάτων που θεωρεί πως οφείλει η Βουλή να διερευνήσει σε βάρος του Νίκου Παππά, για την περίφημη υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες του 2016. Τα αδικήματα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι: δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.
Στο ίδιο υπόμνημα ο κ. Καλογρίτσας είχε αποδώσει στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ρόλο «οργανωτή» σχεδίου για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016. Όπως είχε καταγγείλει, τότε, στις δικαστικές αρχές ο επιχειρηματίας, στόχος του κ. Παππά ήταν «η εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου του αποδίδει ότι «επιχείρησε να κατοχυρώσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε πρόσωπα της επιρροής του, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που εκπροσωπούσε».
Και επικαλούμενος τη νομοθεσία προσθέτει ότι ο Ν. Παππάς «με τις ενέργειες του αυτές έθεσε εμπόδια στον ελεύθερο ανταγωνισμό και έπληξε βαθύτατα την διαφάνεια και την ακεραιότητα του δημόσιου διαγωνισμού, μολονότι η θέση που κατείχε την δεδομένη χρονική στιγμή καθιστούσε επιτακτική την προάσπιση των συμφερόντων των διαγωνιζόμενων και την διαφύλαξη των αρχών που διέπουν τέτοιου είδους διαγωνισμούς».
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την πλευρά Καλογρίτσα «ο τότε Υπουργός Επικρατείας, κ. Νίκος Παππάς, είχε σημαντική και καθοριστική ανάμιξη στο εν λόγω εγκληματικό σχέδιο των εγκαλουμένων, καθώς ήταν αυτός που έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις. Κατά συνέπεια, δέον όπως ερευνηθεί η ευθύνη του ανωτέρου προσώπου αναφορικά με τα εκτιθέμενα αδικήματα, προκειμένου να αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη».
Τα μη πολιτικά πρόσωπα
Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με αφορμή μήνυση που είχε καταθέσει ο Χρ. Καλογρίτσας, αποδίδοντας κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση στους υπευθύνους της εταιρείας CCC. Η μήνυση αφορά την αντιδικία μεταξύ των δύο εταιριών, της εταιρείας «Τοξότης» συμφερόντων Καλογρίτσα και της CCC για ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει πως τα χρήματα του καταβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2016, μετά από παρέμβαση του Νίκου Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι με τον ίδιο εμφανή, στο διεθνή διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια.
Κατά τον Καλογρίτσα ο Νίκος Παππάς είναι μάλιστα το πρόσωπο που «οργάνωσε μαζί με την εταιρεία CCC τη σύσταση αφανούς εταιρείας, βάζοντας άλλη εταιρεία ως «μπροστάρη» ενώ στην πραγματικότητα, άλλοι θα ήταν οι πραγματικοί δικαιούχοι της άδειας του καναλιού. Όταν θα ολοκληρωνόταν ο διαγωνισμός και θα αποκτούσαν την πολυπόθητη άδεια, αυτός (εννοείται ο Υπουργός) θα είχε δικούς του ανθρώπους στο τιμόνι ενός καναλιού, με όλες τις εξ αυτού του λόγου συνέπειες».
Ως προς αυτό το σκέλος της υπόθεσης, η δικογραφία θα παραμείνει στην τακτική δικαιοσύνη η οποία θα συνεχίσει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα (μέλη της οικογένειας Χούρι της εταιρίας CCC) που είναι μεταξύ των μηνυομένων. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας αυτής θα κληθεί να καταθέσει ένας μάρτυρας ακόμα που έχει προτείνει η πλευρά του επιχειρηματία.
protothema
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου