facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Υπάλληλος Folli Follie προς Κουτσολιούτσο: "Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο", "ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός"

Το (τότε) Μέγαρο Μαξίμου ως απολύτως ενήμερο για την επιχείρηση συνδρομής προς την Folli Follie, που στήθηκε σύμφωνα με τις αναφορές στα e-mail που σταχυολογεί η ενδιάμεση έκθεση της PwC, δείχνει νέο εσωτερικό mail που αποκαλύπτεται με αποστολές από τον διευθυντή ασφαλείας της FF προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Σύμφωνα με αυτό, η οδηγία του Μεγάρου Μαξίμου επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν "η συνδρομή" στον Όμιλο Folli Follie όταν, τον Μάιο του 2018, ξέσπασε το οικονομικό σκάνδαλο, στους κόλπους της εταιρείας πώλησης κοσμημάτων.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα φτάνει δε στο σημείο να αναφέρει πως το θέμα έχει φτάσει μέχρι τον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

Επιρροή

Όπως προκύπτει με την αποκάλυψη του σκανδάλου στις αρχές Μαΐου 2018, τα στελέχη της εταιρείας, σύμφωνα με την έκθεση της "PwC", επιχείρησαν να στήσουν ένα πολιτικό δίχτυ προστασίας και στην εσωτερική επικοινωνία τους που περιλαμβάνεται στην έκθεση, εμπλέκουν τους κ.κ. Φλαμπουράρη, Χαρίτση (τότε υπουργοί) και Μπαλαούρα, Αραχωβίτη (πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών και μέλος αυτής και βουλευτές). Και οι 4 με δημόσιες δηλώσεις αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή και μίλησαν για συκοφαντίες.

Πάντως στην έκθεση αναφέρεται πως δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί, εάν τα γεγονότα που περιγράφονται έλαβαν χώρα ή εάν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο υπάλληλος της εταιρείας αναφέρει πως πραγματοποιήθηκαν.

Κι αυτό γιατί στην ηλεκτρονική αλληλογραφία περιλαμβάνεται αναφορά και στον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα με την επισήμανση πως "η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο" και "ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός".

Επιπλέον, αναφέρεται πως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενώ φέρεται να υπήρξε και επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής από μέλος του διοικητικού συμβουλίου (σ.σ. Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς).

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που στάλθηκε στις 9 Μαΐου 2018 από το στέλεχος της εταιρείας (διευθυντής ασφαλείας) στον γιο του ιδρυτή της αναφέρεται:

"Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κ. Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κ. Λαζαρίδη. Είπε και ο κ. Τρουλίνος να μην βγει ανακοίνωση και να πάμε στις 16:15 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ό,τι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε". 

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news