facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Ουραγός η Ελλάδα διεθνώς στην κούρσα αντοχής στον κορωνοϊό

Τη χειρότερη θέση στην Ευρώπη και την 50ή μεταξύ 53 οικονομιών με ΑΕΠ άνω των 200 δισ. δολαρίων καταλαμβάνει τον Δεκέμβριο η Ελλάδα, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο δείκτης Covid Resilience κατατάσσει οικονομίες με ΑΕΠ πάνω από 200 δισ. δολάρια με βάση 10 παράγοντες. Η αύξηση των νέων κρουσμάτων, το ποσοστό θνησιμότητας, η δυνατότητα διεξαγωγής τεστ, οι συμφωνίες για εμβόλια, η αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας, ο αντίκτυπος των μέτρων στην οικονομία και η ελευθερία κίνησης των πολιτών, είναι κάποιες από τις μεταβλητές για τη συγκρότηση του δείκτη.

Τον προηγούμενο μήνα, η Ελλάδα βρισκόταν στην 31η θέση, αλλά τον Δεκέμβριο υποχώρησε 19 θέσεις, πάνω μόνο από το Περού, την Αργεντινή και το Μεξικό.

Η Ελλάδα συγκεντρώνει το χειρότερο σκορ μεταξύ των χωρών στους θανάτους ως ποσοστό των κρουσμάτων με 6,3%, ενώ παράλληλα έχει λάβει τα αυστηρότερα μέτρα, με τη λιγότερη δυνατότητα κινητικότητας των πολιτών. Συγκεκριμένα, στην κατηγορία της αυστηρότητας του lockdown η Ελλάδα παίρνει το υψηλότερο σκορ με 84, με τη Γερμανία να ακολουθεί με 82. Στην κατηγρία της κινητικότητας των πολιτών κατατάσσεται πάλι στη χειρότερη θέση με -49,9% και την Αυστρία να ακολουθεί με -46,9%.

Εκτός από τη χώρα μας, μεγάλη πτώση στην κατάταξη του Bloomberg σημείωσαν επίσης οι ΗΠΑ (-19 θέσεις), η Τουρκία (-15 θέσεις), η Ινδονησία (-13 θέσεις) και η Γερμανία (-7 θέσεις). Στον αντίποδα, η Γαλλία κατέγραψε άνοδο 11 θέσεων, όπως και η Φιλιππίνες και η Νιγηρία, ενώ άλμα 13 θέσεων πραγματοποίησε το Ιράκ.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης παρέμεινε η Νέα Ζηλανδία, η οποία ανακοίνωσε μέσα στον Δεκέμβριο ότι εξάλειψε πλήρως τον ιό. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Ταϊβάν, η Αυστραλία, η Νορβηγία, η Σιγκαπούρη, η Φινλανδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Κίνα και η Δανία. 

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news