facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

190 οι "δημοσιογράφοι" Σουηδοί που έστειλε η TUI "με το έτσι θέλω" στη Ρόδο

Η φερομένη ως "διαφημιστική για την Ελλάδα πτήση" με δημοσιογράφους που θα πρόβαλλαν τη χώρα, καρδιοχτυπά τη Ρόδο αλλά προκαλεί και αμηχανία στο υπουργείο Τουρισμού. Οι επιβάτες ήταν σχεδόν όλοι τουρίστες. Η βαθιά ενόχληση αφορά στους ωμούς εκβιασμούς από αεροπορικές εταιρείες αλλά και από το "τραστ" ταξιδιωτικών πρακτορείων που με "εμπροσθοφυλακή" την γερμανική TUI μας "λένε" ότι αν ισχύσει η καραντίνα, θα πάνε τους πελάτες τους αλλού "και θα πεινάσετε"

Η γερμανική TUI ξεθάρρεψε μάλιστα με την υποχώρηση του υπουργού Τουρισμού που έδωσε "ειδική άδεια" ύστερα από τρίωρες "διαπραγματεύσεις" και ετοιμάζει και άλλο τσάρτερ για τις 9 Ιουλίου, διαφημίζοντας το σχεδόν ως "ράπισμα" στις καραντίνες.

Η ακραία πίεση που ασκήθηκε προκύπτει και από το γεγονός ότι την ίδια ώρα που προσγειωνόταν το αεροπλάνο με ειδική άδεια του Χ. Θεοχάρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλεγε στους δημοσιογράφους ότι "είναι οριστικό που δεν θα έχουμε απ΄ ευθείας πτήσεις από Βρετανία και Σουηδία μέχρι να επανεξετασθεί το θέμα στα μέσα Ιουλίου".

Η πτήση τσάρτερ προκάλεσε ένα φοβερό αλαλούμ καθώς μετέφερε στη συντριπτική πλειοψηφία τουρίστες, πάνω από 120 στους συνολικά 190 -επέβαιναν και μερικοί δημοσιογράφοι και πράκτορες. Και ενώ το αεροδρόμιο της Ρόδου είχε ενημερωθεί για περιορισμένο αριθμό δημοσιογράφων που θα προέβαλαν τη χώρα και για πράκτορες, είδαν ξαφνικά μαμάδες, μπαμπάδες, γιαγιάδες και παιδιά

Είναι βέβαια γεγονός ότι η πτήση προβλήθηκε πολύ στη Σουηδία, αλλά είναι μειωτικό ότι η σουηδική τηλεόραση προέβαλε την πρώτη πτήση σε ξένη χώρα ως σπάσιμο της καραντίνας....

Το ιστορικό

Η πτήση ήταν προγραμματισμένη να φύγει από το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης στις 8:15 και τελικά ύστερα από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων έφυγε γύρω στις 11:30 ώρα Σουηδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ανάψει το τηλέφωνο του Χάρη Θεοχάρη, τον οποίο πίεζε στέλεχος της TUI, επειδή το γερμανικό "σούπερ πρακτορείο" έχει πάρα πολλούς πελάτες "και οι Σουηδοί αγαπάνε τη Ρόδο και θα τους χάσετε"

Από προχτές εξάλλου φάνηκε στην πράξη ο εκβιασμός, όταν από 120 αναμενόμενες πτήσεις ήρθαν οι 80, κάτι που συνεχίστηκε και χτες -ουσιαστικά ακύρωναν πτήσεις που μας ειχαν πει να αναμένουμε. Και ο λόγος ήταν ότι δεν υποκύπταμε στο θέμα της καραντίνας και στην απαγόρευση απ΄ευθείας πτήσεων από Βρετανία και Σουηδία.

Και οι 190 ελέγχθηκαν και -θεωρητικά- θα έμεναν σε 24ωρο αυτοπεριορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ.

slpress

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news