facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χρόνια Πολλά σε όλους από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και αισιοδοξία! Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε δυνατή ευτυχία για το νέο έτος!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Βρετανία: Στοιχεία – σοκ! Οι θάνατοι από κορονοϊό είναι σχεδόν 10.000 παραπάνω απ’ όσους λέει η κυβέρνηση

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον πραγματικό αριθμό των νεκρών στην Βρετανία, ο οποίος σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters – το οποίο επικαλείται επίσημα στοιχεία – είναι σχεδόν 10.000 περισσότεροι απ’ όσους έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση!

Συγκεκριμένα, τα νέα επίσημα στοιχεία για την Αγγλία και την Ουαλία ανεβάζουν τον αριθμό των θανάτων σε τουλάχιστον 42.990, μαζί με αυτά που ανακοινώθηκαν από τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και τους πρόσφατους θανάτους σε νοσοκομεία στην Αγγλία.

Αυτό κάνει την Βρετανία την χώρα με τους περισσότερους θανάτους από κορονοϊό στην Ευρώπη.

Τα σημερινά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας σκιαγραφούν επίσης μια ζοφερή εικόνα για τα γηροκομεία, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον ιό ο οποίος έχει προκαλέσει τουλάχιστον 317.700 θανάτους παγκοσμίως.

“Πάνω από 10.000 θάνατοι σε γηροκομεία στις 8 Μαΐου”

Ο θάνατος σε γηροκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε τις 10.000 στις 8 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά.

Αν και οι διαφορετικοί τρόποι υπολογισμού καθιστούν δύσκολη τη σύγκριση με άλλες χώρες, οι αριθμοί επιβεβαιώνουν πως η Βρετανία είναι ανάμεσα στις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία.

Ένας τέτοιος υψηλός απολογισμός θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνει την πίεση στον Τζόνσον. Αντιπολιτευόμενα κόμματα λένε ότι άργησε πολύ να επιβάλει lockdown, να εισαγάγει μαζικά τεστ και να εξασφαλίσει αρκετό προστατευτικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία.

Εξάλλου, Βρετανοί βουλευτές επέκριναν σήμερα τη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού από τη βρετανική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μια «ανεπαρκή» ικανότητα διενέργειας διαγνωστικών τεστ.

“Κράξιμο” για τα διαγνωστικά τεστ

Παρά την αύξηση της ικανότητας διενέργειας διαγνωστικών τεστ στα 100.000 ημερησίως στα τέλη Απριλίου, αυτή ήταν «ανεπαρκής για το μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας», γράφει ο συντηρητικός βουλευτής Κρεγκ Κλαρκ, ο οποίος είναι πρόεδρος της επιτροπής επιστημών και τεχνολογίας της Βουλής των Κοινοτήτων, σε επιστολή που απευθύνει προς τον Μπόρις Τζόνσον.

«Η ικανότητα [διενέργειας διαγνωστικών τεστ] δεν αυξήθηκε αρκετά νωρίς ή με με αρκετά φιλόδοξο τρόπο. Η ικανότητα διενέργειας διαγνωστικών τεστ κατηύθυνε τη στρατηγική» αντί για το αντίθετο, αναφέρει στη 19σέλιδη επιστολή.

«Είχαμε μικρή ικανότητα (διαγνωστικών τεστ) στις αρχές της πανδημίας», παραδέχθηκε σήμερα, μιλώντας στο BBC η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Τερέζ Κόφι, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «υπάρχουν αρκετά τώρα» χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Προκειμένου να καταλήξει στα συμπεράσματά της, η κοινοβουλευτική επιτροπή στηρίχθηκε σε ακροάσεις επιστημόνων, ειδικών στη δημόσια υγεία και κυβερνητικών συμβούλων, καθώς και σε συγκρίσεις με στρατηγικές που υιοθετήθηκαν σε άλλες χώρες.

Αναφέρει πως μόνο 1.215 τεστ είχαν πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 10 Μαρτίου σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από την επιβολή μέτρων περιορισμού λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού.

Στις 12 Μαρτίου, οι αρχές είχαν αποφασίσει να μην πραγματοποιούν συστηματικά τεστ και να τα κρατήσουν για τις πιο κρίσιμες περιπτώσεις στα νοσοκομεία, στη συνέχεια για τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής στον τομέα της υγείας.

“Τα νοσοκομεία δεν είχαν πρόσβαση στα τεστ”

Το μέτρο αυτό είχε βαριές συνέπειες για τα γηροκομεία που δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στα τεστ «την ώρα όπου η εξάπλωση του ιού ήταν η πιο ραγδαία», υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Οι προσωρινοί εργαζόμενοι, που αντικαθιστούσαν εκείνους που απομονώνονταν στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους, μετέδωσαν τον ιό σε πολλά γηροκομεία, υπογραμμίζει εξάλλου μια έρευνα της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Αγγλίας, Public Health England, που πραγματοποιήθηκε από τις 11-13 Απριλίου και αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα The Guardian.

Συνολικά, τουλάχιστον 12.500 άνθρωποι σε γηροκομεία στην Αγγλία και την Ουαλία πέθαναν από τον νέο κορονοϊό μέσα σε δύο μήνες σύμφωνα με επίσημη έρευνα.

Στη συνέχεια τα διαγνωστικά τεστ επεκτάθηκαν στους εργαζομένους-κλειδιά στα τέλη Απριλίου, στη συνέχεια στους ενοίκους και τους υπαλλήλους των γηροκομείων.

Χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε πως οποιοσδήποτε παρουσιάζει συμπτώματα και είναι ηλικίας άνω των 5 ετών μπορεί στο εξής να υποβληθεί σε τεστ, ενώ η κυβέρνηση σκοπεύει πλέον σε μια ικανότητα 200.000 τεστ ημερησίως μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ενόψει μιας μελλοντικής άρσης των μέτρων περιορισμού, που αναμένεται να αρχίσει σταδιακά από τις αρχές Ιουνίου, 21.000 άνθρωποι προσελήφθησαν για να συνοδεύσουν τη μελλοντική στρατηγική εντοπισμού ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, παράλληλα με μια εφαρμογή εντοπισμού επαφών.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news