facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση γα το νομοσχέδιο με τίτλο κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού covid 19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ενώ υπέρ της αρχής του,τάχθηκε μόνο η ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν ενώ Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 δήλωσαν «παρόν».

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης τόνισε ότι για τη κυβέρνηση είναι προτεραιότητα η προστασίας της υγείας των πολιτών και θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να έχουν δωρεάν πρόσβαση και παροχές και πρόσθεσε ότι παράλληλα δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από τη κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες ώστε να κερδηθεί το στοίχημα της επόμενης μέρας που είναι οικονομία και πολίτες να είναι όρθιοι.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας έκανε λόγο για ανεπαρκή αλλά και μη αποτελεσματικά μέτρα που δεν δίνουν ουσιαστικές λύσεις. Για έλλειψη ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου μίλησαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κουτσούμπας: Σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση – ΕΕ

Εφ όλης της ύλης μετωπική κριτική σε κυβέρνηση και ΕΕ από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της κύρωσης της ΠΝΠ που αφορά μέρος από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή εξ αιτίας της πανδημίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι τα παζάρια μεταξύ των μελών της ΕΕ για τα οικονομικά μέτρα στήριξης μπορεί να συνεχίζονται και σήμερα και να υπάρχουν διάφορα σχέδια όμως είπε πως στην πραγματικότητα με όποια ονομασία και μορφή αυτή τελικά η ουσία είναι θα την πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι και ο λαός ενώ η όποια στήριξη θα πάει σε νέα δάνεια στις μεγάλες επιχειρήσεις και το κεφάλαιο.

Άσκησε διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως οι διαφορές στις προτάσεις τους είναι ο χρόνος και ο τρόπος της σφαγής των εργαζομένων για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Αναφερόμενος στο “μαξιλάρι” της εθνικής μας οικονομίας ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι αυτό έχει προκύψει από την φορολογική αφαίμαξη του λαού, από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ,από το νόμο Κατρούγκαλου, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.λ.π.

Υποστήριξε πως κανένα μέτρο κρατικής ρευστότητας και εάν αποφασιστεί δεν θα ματαιώσει την επιδείνωση της καπιταλιστικής κρίσης και τόνισε πως οι μόνες προτάσεις που θα ανακουφίσει είναι του ΚΚΕ που θα έδινε ανάσα σε χιλιάδες εργαζόμενους, επιστήμες, αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες αγρότες και φωτχές λαϊκές οικογένειες…

Ο κ. Κουτσούμπας στήριξε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στα νοσοκομεία και επέκρινε τις παρεμβάσεις της αστυνομίας στον Ευαγγελισμό. Για τα επιδόματα των 800 ευρώ σε εργαζόμενους το χαρακτήρισε τυράκι σε ένα αντεργατικό μενού υπέρ των εργοδοτών, αναφερόμενος στους αγρότες είπε αυτοί είναι που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο στον πρωτογενή τομέα καθώς αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Αναφέρθηκε και στην κατάσταση στις δομές φιλοξενίας λέγοντας πως εμείς σας είχαμε πει να κλείσετε τα άθλια χοτ σποτ και λόγω κινδύνου πανδημίας…

Τα κρούσματα σε Ριτσώνα και Μαλακάσα δείχνουν τις ευθύνες μας. Εμείς λέμε ότι ισχύει για τον υπόλοιπο πληθυσμό με πανδημία πρέπει να ισχύσει και στις δομές. Είναι αστείο να μιλάτε για μέτρα προστασίας τους με πληθυσμό 3.000. Επιτάξτε ξενοδοχεία για να ισχύουν μέτρα προστασίας τους.

Αναφορές επίσης έκανε και για τον χώρο του πολιτισμού και την στήριξη των καλλιτεχνών λέγοντα; πως όσα έχουν προβλεφθεί είναι σταγόνα στον ωκεανό ενώ για την Παιδεία ζήτησε να δοθούν τώρα ταμπλετ σε όλες τις λαϊκές οικογένειες να οριστεί τώρα η “ρημάδα” όπως είπε ύλη και χρόνος των πανελληνίων και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τις όποιες σκέψεις έχει για την επαναφορά της τραπεζας των θεμάτων.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σε κάθε περίπτωση ζήτησε οι εργαζόμενοι, επιστήμονες αυταπασχοπλούμενοι και οι φτωχοί αγρότες όταν ακούν το κάθε τί να σκέπτονται ποιος θα τα πληρώνει τελικά αυτά καθώς , έχουν και το κριτήριο και την εμπειρία πλέον μετά από την δεκαετή κρίησ που πέρασε ο λαός.

Βαρουφάκης για Eurogroup

Να θέσει βέτο στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εάν τεθεί σενάριο πιστοληπτικής γραμμής από ESM ζήτησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν ιστορικό λάθος και θα οδηγήσει σε νέα βαριά λιτότητα τύπου μνημονίου.

Υποστήριξε ότι το παιχνίδι του ευρωομολόγου δυστυχώς πουλήθηκε ήδη… λέγοντας πως ακόμα και στήριξη να δοθεί χωρίς προαπαιτούμενα… αν μας πουν πάρτε κόσμε… τέτοια εποχή του χρόνου το χρέος μας θα είναι 220% θα έχουμε στην καλύτερη περίπτωση ύφεση 10% και έλλειμμα πρωτογενές 15% και θα έρθει Απρίλιο 2021 η ενισχυμένη επιτήρηση και θα επιβάλει σκληρότατη λιτότητα χειρότερη από αυτή του 2011.

Τον κορονοϊό, είπε θα τον ξεπεράσουμε ” αλλά θα έχουμε μία επιβληθείσα σκληρότατη λιτότητα είτε το πουν μνημόνιο ή όχι και τότε θα καταλάβετε ότι μπορεί να μην έχουμε του λιγότερους νεκρούς από τον ιό αλλά θα έχουμε τους περισσότερους πεινασμένους…”.

Προειδοποίησε τον υπουργό Οικονομικών να μην κάνει ένα ασύλληπτο λάθος και να θέσει σήμερα βέτο λέγοντά του πως ” η υπεύθυνη ανυπακοή είναι υπεύθυνη στάση…”.

Χαρακτήρισε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα χλιαρά χαρακτήρισε πως δεν είναι σοβαρά να κρατάς κάποια “πυρομαχικά” για να τα ρήξεις στη μάχη της επικείμενης ύφεσης, υποστηρίζοντας πως “όταν έρχεται το ωστικό κύμα μίας ύφεσης πρέπει να ρίξεις εκείνη τη στιγμή και την τελευταία ρανίδα των πυρομαχικών στη μάχη.

Γιατί κάθε ώρα που καθυστερείτε ένα σημαντικό δημοσιονομικό σοκ. Το ποσό που θα πρέπει να ρίξετε αργότερα σε αυτή τη μάχη θα είναι πολύ μεγαλύτερο…”.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως τώρα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία “η κυβέρνηση να σκίσει το Μνημόνιο” καταργώντας το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ για τα κόκκινα δάνεια καθώς ούτε να μας διώξουν από το ευρώ μπορούν ούτε να κλείσουν τις τράπεζες…

Επέκρινε όμως και την επιχειρηματολογία που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το “μαξιλαράκι ” λέγοντας πως αυτό είναι φτιαγμένο από αγκάθια , δεν είναι μαλακό… γα να ξεκουράσει το κεφάλι της κυβέρνησης και των πολιτών από τα βάρη της κρίσης. ​

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 επίσης ζήτησε να γίνουν μαζικά τεστ αλά Γερμανίας και Χονκ Κονγκ… αλλιώς το Μάιο όταν αρχίσει ο κόσμος να βγαίνει από τα σπίτια του η καμπύλη θα αρχίσει πάλι να ανεβαίνει…

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news