facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Ερντογάν : ¨Χάσιμο χρόνου οι συζητήσεις περί ομοσπονδίας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέθεσε συνέντευξη τύπου μαζί με τον πρόεδρο της KKTC Ερσίν Τατάρ. Ο Ερντογάν δήλωσε πως πιστεύουμε πως θα είναι χάσιμο χρόνου η έναρξη διαπραγματεύσεων στη βάση μόνο της ομοσπονδίας ενώ ο Τατάρ δήλωσε πως “Η πρόταση για πενταμερή σύνοδο είναι η τελευταία ευκαιρία”.

…………..

O ΠτΔ Ερντογάν είπε :

“Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει μία δίκαιη μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο. Σε αυτό το δρόμο με καλή βούληση πάντοτε έκανε τα βήματα που της αναλογούσαν. Αλλά δεν αρκούν μόνο οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς για τη λύση. Ο μόνος λόγος για τον οποίον επί πάνω από 50 χρόνια αποτυγχάνουν κάθε φορά οι διαπραγματεύσεις, είναι η ασυμβίβαστη νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς. Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να μοιραστούν με τον τουρκοκυπριακό λαό το κράτος που σφετερίστηκαν. Η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίζει να σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που θέλει να τους βλέπει ως μία μειονότητα υπό τη δική τους διοίκηση.
Υπάρχουν ήδη δύο ξεχωριστοί λαοί και τα δύο ξεχωριστά κράτη που έχουν ιδρύσει στην Κύπρο. Στο σημείο που έχουμε φτάσει πιστεύουμε πως θα ήταν χάσιμο χρόνου μία έναρξη διαπραγματεύσεων αποκλειστικά στη βάση της ομοσπονδίας. ……

Όπως προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στην υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο έτσι και διατηρούμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού ως ισότιμου εταίρου του νησιού. Η αιτία για την παρούσα κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι το δίδυμο Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων που από το 2003 έως τώρα, δεν ακούει τις προειδοποιήσεις μας και δεν λαμβάνει υπόψη τις εποικοδομητικές προτάσεις μας. ….”

 tourkikanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news