facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Σαρλ Μισέλ σε Ερντογάν: Σταμάτα τις προκλήσεις και κάνε διάλογο!

Την πλήρη αλληλεγγύη της Ε.Ε. στην Ελλάδα και την Κύπρο τόνισε ο Σαρλ Μισέλ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Του ζήτησε να απέχει η Τουρκία από εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και κάλεσε σε πολυμερή διάλογο.

Με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί συνεχώς την Ελλάδα, η αποκλιμάκωση που όλοι περιμένουν στην ανατολική Μεσόγειο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Η Γαλλία επιμένει για κυρώσεις, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μίλησε την Κυριακή (06.09.2020) με τον Τούρκο πρόεδρο.

Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Σαρλ Μισέλ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε γνωστή από ευρωπαίο αξιωματούχο, σύμφωνα με τον οποίο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διεμήνυσε στον Τούρκο πρόεδρο ότι η ΕΕ είναι σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο Αξιωματούχο, ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση και κάλεσε την Τουρκία να απέχει από δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καλεί σε πολυμερή διάσκεψη σημειώνει ότι μέσω του διαλόγου μπορούν να λυθούν οι παρούσες διαμάχες.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news