facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο στην Αττική – 32 κρούσματα

Σοκ από τα δεκάδες κρούσματα σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας. 32 θετικά λένε οι πρώτες πληροφορίες. Το γηροκομείο έχει αποκλειστεί και στο σημείο βρίσκονται ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Άσχημα είναι τα νέα από ένα γηροκομείο στην Αττική και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην οδό Μιχαήλ Βόδα.

Και αυτό γιατί σε τεστ κορονοϊού που διενεργήθηκαν στο γηροκομείο βρέθηκαν 32 θετικά κρούσματα ενώ υπάρχουν φόβοι για περισσότερα.

Το γηροκομείο έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς και θα επιβληθούν περιοριστικά μέτρα.

Οι 20 από τους 32 ηλικιωμένους θα μεταφερθούν από το γηροκομείο σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό και συγκεκριμένα σε Ευαγγελισμό, Σισμανόγλειο, Αττικόν και Ασκληπιείο. Αν και είναι ασυμπτωματικοί, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά τους σε νοσοκομεία, καθώς αυτό προβλέπει το πρωτόκολλο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού, σε κλειστές δομές. Την ίδια ώρα, έκδηλη είναι η αγωνία των συγγενών που άρχισαν να συρρέουν έξω από το κτίριο για να ενημερωθούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας έξω από το γηροκομείο ο οποίος τόνισε σε έντονο ύφος πως “υπάρχει μία επιδημία αρκετά σοβαρή, που αφορά περίπου το 50% των τροφίμων. Ελέγχονται όλοι, υπάλληλοι και υγειονομικό προσωπικό. Θα διακομιστούν στο νοσοκομείο τα σοβαρά περιστατικά. Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο, συνήθως είναι από το προσωπικό. Υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι από αυτούς, το 80%, είναι κατακεκλιμένοι. Είναι μία κατάσταση που δεν θέλουμε να ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να τη βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και πάει καλά. Η Αθήνα δεν πάει καλά”.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς από την πλευρά του αρκέστηκε να πει πως “ 21 από τους 32 τρόφιμους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο”. newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news