facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Πυρκαγιά Μάνη: Ενεργοποιήθηκε το Copernicus - Τι είπε ατη «Ν» ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες συμμετέχουν στη μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Λαγκάδια του Δήμου Ανατολικής Μάνης που απο το μεσημέρι του Σαββάτου έχει αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, αγροτικών καλλιεργιών, προκαλώντας ταυτόχρονα ζημιές σε αυλές σπιτιών, αγροικίες και διάσπαρτες κτηνοτροφικές μονάδες.

Λίγο μετα τις δύο το μεσημέρι στην περιοχή επιχειρούσαν συνολικά 175 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, οκτώ ελικόπτερα,δύο καναντέρ, υδροφόρες ΟΤΑ, κάτοικοι και εθελοντές.

Όσον αφορά στη συνολική εικόνα της πυρκαγιάς ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Βασιλης Βαρθακογιάννης μίλησε στη «Ν» επισημαίνοντας ότι : νωρίς το μεσημέρι δεν παρατηρείτο ενεργό μέτωπο φωτιάς στην περιοχή, παρά μόνο διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιάς με σποραδικές αναζωπυρώσεις. Για το λόγο αυτό με εντολή του Αρχηγού Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη ενισχύθηκαν και ανανεώθηκαν οι δυνάμεις των πυροσβεστών, οι οποίοι θα παραμείνουν έως και τουλάχιστον αύριο το πρωί στην περιοχή».

Όσον αφορά κάποιες πληροφορίες που υπήρξαν νωρίτερα για τραυματισμούς πυροσβεστούν ο κ. Βαρθακογιάννης είπε ότι δεν επιβεβαιώθηκαν..

Αναφορικά με τις ζημιές σε οικίες και λοιπές αγροικίες, ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΣ τόνισε ότι έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές σε ορισμένες ακατοίκιες κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά.

Όμως αρμόδιες για τη συνολική καταγραφή των ζημιών είναι οι υπηρεσίες του Δήμου.

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων της περιοχής στην Ανατολική Μάνη που επλήγη χθες από δασική πυρκαγιά.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό και η διάθεση -η οποία είναι δωρεάν- των σχετικών χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων, αναμένεται άμεσα, προς υποβοήθηση του έργου όλων των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται, τέλος, ότι είναι η δεύτερη φορά που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιεί την Υπηρεσία Copernicus για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news