facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Μικρές εστίες και όχι ενεργό μέτωπο στην Ανατολική Μάνη - Κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους

Πολύ καλύτερη εξέλιξη σχετικά με αυτή που είχε τις προηγούμενες ώρες, έχει η μεγάλη πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Λαγκάδια του δήμου Ανατολικής Μάνης, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα δάσους και αγροτικών καλλιεργειών και προκαλώντας φθορές σε αυλές σπιτιών και διάσπαρτες αγροικίες και κτηνοτροφικές μονάδες.

Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο μικρές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται άμεσα από τους 155 πυροσβέστες και επτά πεζοπόρα τμήματα, οι οποίοι καθόλη τη διάρκεια της νύχτας έδωσαν μάχη με τις φλόγες έτσι ώστε να μην επιτρέψουν να απειληθούν οι οικισμοι που υπάρχουν στην περιοχή.

Σύμμαχος στο έργο των πυροσβεστών αποδεικνύεται τις τελευταίες ώρες και ο καιρός αφού, εν αντιθέσει με χθες, η ένταση των βόρειων ανέμων που πνέουν στην περιοχή δεν ξεπερνούν τα δύο με τρία μποφόρ΄.

Επίσης στο έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν αυτή την ώρα επτά ελικόπτερα και τρία καναντέρ.
Σημειώνεται πως από χθές στα Λαγκάδια βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμών της Πυροσβεστικής προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news