facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Σύμβουλος Ερντογάν: «Αν χρειαστεί η τουρκική Αεροπορία θα επέμβει στην Λιβύη»!

Ο Μεσούτ Χακκί Τζάσιν είναι ο σύμβουλος ασφαλείας του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν και δήλωσε πως η Άγκυρα είναι πολύ πιθανό να συμμετάσχει με μαχητικά αεροσκάφη σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά των δυνάμεων του Χ.Χάφταρ στην Λιβύη ανάλογα με το θα εξελιχθεί η τακτική κατάσταση.

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου επιστρέφοντας από το ταξίδι-αστραπή στην Λιβύη για πρώτη φορά παραδέχτηκε την παρουσία επίσημων τουρκικών δυνάμεων στην Λιβύη και είπε πως «είμαστε περήφανοι για τους στρατιώτες μας»

«Τι κάνει η Τουρκία στη Λιβύη ; Καταρχήν πρέπει να δούμε καλά την περιοχή. Προσέξτε, αυτό που μας έφερε εδώ είναι ένα ιστορικό γεωπολιτικό γεγονός. Ο λόγος είναι ότι οι Οθωμανοί κατέκτησαν την Αίγυπτο αφού είχαν εγκαταστήσει την κυριαρχία τους και τον έλεγχο στην Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα
…..
Η Τουρκία βρίσκεται στη Λιβύη λόγω ιστορικών και πολιτικών λόγων. Μπορεί να χρειαστεί τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη να πάνε εκεί. Εννοώ πως σε αυτό τον αγώνα ισχύος, η τουρκική Αεροπορία καταγράφει τις εξελίξεις. Η Αεροπορία θα ενταχθεί σε αυτό τον πόλεμο αν υπάρξει κάποια δράση αποτροπής ενάντια στην Τουρκία.» είπε ο Μεσούτ Χακκί Τζάσιν

Ο υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου μετά από την επίσκεψη στην Λιβύη έκανε δηλώσεις αναφερόμενος στις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Λιβύη:

«Ο σκοπός της επίσκεψής μας ήταν σαφής. Πραγματοποιήσαμε αυτή την επίσκεψη ώστε για μία ακόμη φορά να τονίσουμε με ισχυρό τρόπο τη στήριξή μας προς τη Λιβύη. Επίσης σε αυτή την επίσκεψη συζητήσαμε με λεπτομέρειες

Το πώς θα διευρύνουμε περαιτέρω σε κάθε πεδίο την συνεργασία μας. Για τα βήματα που θα γίνουν στο πεδίο όπως και στις πολιτικές σχέσεις. Γνωρίζετε πως με την Λιβύη έχουμε υπογράψει σύμφωνο για τον καθορισμό των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Συζητήσαμε επίσης τη συνεργασία μας στο θέμα της ενέργειας στην Μεσόγειο και τα βήματα που θα κάνουμε.

Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την μόνιμη εκεχειρία και την πολιτική επίλυση στη Λιβύη. Αξιολογήσαμε το πώς θα συνεχίσουμε από τώρα και πέρα τις εργασίες μας υπό τη στέγη του ΟΗΕ. Εν τέλει ήτανε μία άκρως ωφέλιμη και αποδοτική επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Οι ήρωες μας που βρίσκονται εκεί ασκούν τα καθήκοντά τους με επιτυχία. Τους ευχαριστούμε. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους στρατιώτες μας.»

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news