facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Κόβεται το ρεύμα σε στρατηγικούς κακοπληρωτές

Αποδέκτης εντολών αποκοπών φορτίων σε παροχές ρεύματος που ανήκουν σε καταναλωτές οι οποίοι συστηματικά δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους γίνεται τις τελευταίες 10 μέρες ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν διαπιστώσει να αναθαρρούν μέσα στην κρίση οι πελάτες τους, οι οποίοι δεν χαρακτηρίζονται από τη συνέπειά τους στις πληρωμές των λογαριασμών, και είτε να επανέρχονται σε πρακτικές του «δεν πληρώνω» είτε συνεχίζουν να μην εξοφλούν τις οφειλές τους.

Με δεδομένη τη μείωση της εισπραξιμότητας σε ποσοστά της τάξης του 30% εξαιτίας των απαγορευτικών μέτρων, οι εναλλακτικοί πάροχοι σπεύδουν να προλάβουν την αύξηση επισφαλειών τους, αλλά και να αποτρέψουν κουλτούρα ασυνέπειας στις πληρωμές λογαριασμών.

Προς επιβεβαίωση των αναφερόμενων και η Ένωση Τεχνικών Ελλάδας του ομίλου ΔΕΗΔΕΗ -1,70% (τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ) κάνει λόγο για εντολές που έχει λάβει ο Διαχειριστής προκειμένου να διακόπτει το ρεύμα αλλά και τις επικίνδυνες καταστάσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοί του όταν φτάνουν στα ακίνητα για να εκτελέσουν τις εντολές αποκοπής. Οι τεχνικοί πέφτουν θύματα βιαιοπραγιών, μέχρι και απειλών κατά της ζωής τους: «Οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται απροστάτευτοι και δέχονται εγκληματικές επιθέσεις σε σημείο να κινδυνεύουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές», αναφέρει η ΕΤΕ του ομίλου ΔEH σε σχετική ανακοίνωσή της και περιγράφει το ακόλουθο περιστατικό: «Το πρόσφατο παραλίγο τραγικό γεγονός στο Νομό Λαρίσης, όπου δύο τεχνικοί υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ Φαρσάλων πήγαν να εκτελέσουν διακοπή ρεύματος κατά εντολή ιδιώτη προμηθευτή, είχε ως αποτέλεσμα να γρονθοκοπηθούν άγρια οι συνάδελφοί μας από δύο "συμπολίτες μας". Παράλληλα, άφησαν ελεύθερα και δύο σκυλιά πΊτμπουλ για να εκφοβίσουν αλλά και να κατασπαράξουν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ, σε σημείο να κινδυνεύουν ακόμα και οι ζωές τους! Ευτυχώς, οι συνάδελφοι πρόλαβαν την τελευταία στιγμή τα χειρότερα αλλά ο ένας από αυτούς δέχτηκε και τα περισσότερα χτυπήματα, με αποτέλεσμα να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, ώστε να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες».

Πέραν αυτών, επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας έστειλε και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, η οποία ζητά από τον Κωστή Χατζηδάκη να ανασταλούν οι αποκοπές ρεύματος μέχρι τη λήξη της κρίσης: «Η ΓΣΕΒΕΕ, ως αποδέκτης των καθημερινών καταγγελιών από επαγγελματίες που λαμβάνουν μηνύματα (sms) από ιδιωτικές εταιρΕίες ρεύματος για αποκοπές συνδέσεων ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεών τους, λόγω μη εξόφλησης του λογαριασμού, έθιξε το συγκεκριμένο ζήτημα με επιστολή της στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη. Η Γενική Συνομοσπονδία υπογράμμισε την αναγκαιότητα άμεσων ενεργειών του Υπουργείου προς τις ιδιωτικές εταιρείες ρεύματος, προκειμένου να ανακληθούν οι εντολές αποκοπής κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα».

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news