facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Στους 100 οι νεκροί στην χώρα μας – Κατέληξε 84χρονος στο «Αττικόν»

Ένας 84χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν, είναι ο 100ός νεκρός από την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Νωρίτερα ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 31 νέα κρούσματα. Συνολικά έχουν εντοπιστεί 2.145 κρούσματα στην Ελλάδα, από τα οποία το 56% είναι άνδρες, ενώ το 40% αφορά επαφές άλλου γνωστούς κρούσματος.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ανέρχεται πλέον στους 73, με την πλειοψηφία τους να είναι άνδρες. Έχουν αναρρώσει από τις ΜΕΘ 16 ασθενείς.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 43.417 τεστ σε κλινικά δείγματα.

Αναφερόμενος στα τεστ αντισωμάτων ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι 60 είναι σήμερα υπό ενεργό έλεγχο και ανάλογα με την αξιοπιστία τους αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς. Επίσης σημείωσε ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων εξετάζει πρωτόκολλο θεραπείας με πλάσμα θεραπευμένων από τον ιό που είναι αρνητικοί για δύο εβδομάδες. Ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα και αυτό το πρωτόκολλο θεραπείας.

Τέλος ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι το ότι είμαστε σήμερα στο θετικό αυτό σημείο, οφείλεται στο ότι μια ομάδα ανθρώπων δουλεύει συστηματικά από τον Ιανουάριο, χωρίς να βασίζεται ούτε στην καλή τύχη ούτε στον καιρό. Και όπως είπε η στάση όλων που έμειναν σπίτι, έδωσε το χρόνο στο Σύστημα Υγείας ώστε να ενισχυθεί και να είναι πιο έτοιμο να ανταποκριθεί. Επίσης σημείωσε ότι δόθηκε χρόνος για να υπάρχει επάρκεια εργαστηριακού ελέγχου.

Σχετικά με τους τύπους του ιού που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, σημείωσε ότι έχει διαμορφωθεί ομάδα που θα παρακολουθεί τη γενετική ποικιλομορφία του ιού στην Ελλάδα, και θα αναμένουμε τα αποτελέσματά τους σύντομα. Σύμφωνα με μαθηματικές εκτιμήσεις είπε, ότι ίσως υποεκτιμάμε την εξάπλωση της νόσο 10-100 φορές. «Δεν φαίνεται ωστόσο ότι θα έχουμε μεγάλη ανοσία στον πληθυσμό, αλλά αυτή ήταν η προτιμητέα στρατηγική» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Για την κλινική δοκιμή κάποιων εμβολίων, που λέγεται ότι θα ξεκινήσουν στα τέλη Απριλίου, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι γίνονται 60 προσπάθειες εμβολίων σε όλο τον κόσμο από τα οποία ότι 3-5 εμβόλια δοκιμάζονται σε κλινικές μελέτες της φάσης 1.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news