facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Πέτσας: Αύριο στις 6 το μήνυμα Μητσοτάκη – Πώς θα γίνει η άρση του lockdown

Μια πρόγευση όσων θα ανακοινώσει αύριο στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του σχεδίου και στην συνέχεια θα γίνει κοινή παρουσίαση των πτυχών του από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Οι Έλληνες απέδειξαν υπευθυνότητα και ωριμότητα στην τήρηση των μέτρων, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και τόνισε ότι η επιτυχία του σχεδίου δεν είναι μια φωτογραφία της στιγμής, αλλά για να θυμίζει γιατί ελήφθησαν τα μέτρα:

«Για να μην νοσήσουν πολλοί ταυτόχρονα, για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας, για να μην έρθουν οι γιατροί μας σε απόγνωση και να μην χάσουμε αγαπημένα μας πρόσωπα».

Ο σκοπός μας δεν ήταν να μείνουμε μέσα στα σπίτια μας για πάντα, αλλά να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, συμπλήρωσε και πρόσθεσε:

«Είναι ξεκάθαρο, βέβαια, ότι θα διατηρήσουμε όλες τις απαραίτητες συνήθειες και συμπεριφορές που θα μας συντροφεύουν από δω και πέρα, ιδίως στην τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας και των όποιων επιπλέον μέτρων μας υποδείξουν οι ειδικοί, όπως, ενδεχομένως, η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς» ανέφερε.

Όπως είπε το σχέδιο περιλαμβάνει στοχευμένες φάσεις μέσα στο δίμηνο Μάιο και Ιούνιο. Τα στάδια θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους, ώστε να αξιολογείται η εξέλιξη της πανδημίας.


  1. Αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής, με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού.
  2. Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά – και σε εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους – οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  3. Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις εστίασης, πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού.
  4. Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν, με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας, τις λειτουργίες τους και για το ποίμνιο.
  5. Εν συνεχεία, θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχικά 12μηνης διάρκειας και – αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών – και τα εποχικά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου.

– Ερωτηθείς αν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα ανοίξουν ταυτόχρονα, απάντησε ότι όλα θα γίνουν γνωστά από τις αυριανές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

– Για την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις είπε ότι καταργείται το sms και το έντυπο μετακίνησης από τις πρώτες μέρες άρσης των περιοριστικών μέτρων. Πρόσθεσε ότι η απελευθέρωση στις μετακινήσεις θα γίνει σταδιακά και εκτός Αττικής, για να μην υπάρξει μαζική μετάβαση από τα κέντρα στην περιφέρεια.

– Την Τετάρτη στις 11 συνεδριάζει το υπουργικό με τηλεδιάσκεψη.

– Η Εκκλησία έχει επιδείξει υπευθυνότητα και έχουν πάει καλά τα πράγματα. Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προτείνει πλαίσιο για την είσοδο των πιστών στις λειτουργίες με προστασία της δημόσιας υγείας.

– Το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς. «Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, όλων των βαθμίδων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους ότι φέτος είναι αλλιώς» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής σχολίασε πως «είναι γεγονός ότι στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Συμφωνήθηκε να δοθεί εντολή στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, να παρουσιάσει, μέχρι τις 6 Μαΐου, ένα σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης (Recovery Fund), για την υποστήριξη της ανάπτυξης στην μετα-κορονοϊό εποχή, καθώς και ένα αναθεωρημένο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο 2021-2027.

» Από την αρχή έχουμε επισημάνει ότι σε μια περίοδο που οι ευρωπαϊκές οικονομίες χαρακτηρίζονται από σχετικά υψηλό συνολικό, δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερες επιχορηγήσεις (grants) και λιγότερα δάνεια (loans).

» Πιστεύουμε ότι οι διαφορές απόψεων ανάμεσα στις χώρες που υποστηρίζουν την παροχή βοήθειας μέσω δανείων (loans) και στις χώρες που υποστηρίζουν τις επιχορηγήσεις (grants), μπορούν να γεφυρωθούν το επόμενο διάστημα.

» Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τη σημασία που έχει η ελεύθερη διακίνηση όχι μόνο αγαθών και υπηρεσιών, αλλά και των ίδιων των Ευρωπαίων πολιτών. Και έκανε σαφές ότι χρειάζεται, με ευθύνη της Κομισιόν, ένα σχέδιο σε κοινοτικό επίπεδο για την εξομάλυνση των μεταφορών, ιδίως δε των αερομεταφορών, το συντομότερο δυνατό».

Για την κριτική στην συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη σχολίασε πως ερμηνεύτηκε «με μιζέρια». Όσον αφορά την παρουσία του πρωθυπουργού είπε ότι μόνο ο ίδιος και κάποιοι συνεργάτες του ήταν εκεί, δεν μπορούσε να ελέγξει πόσος κόσμος συγκεντρώθηκε στην Ηρώδου Αττικού.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news