facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Πρωτομαγιά - ΠΑΜΕ: Θα γίνουν συγκεντρώσεις με το 1/3 των διαδηλωτών

Εξώδικο για την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 1η Μαΐου θα στείλει αύριο η ΓΣΕΕ τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά παρά τη μεταφορά της επίσημης αργίας από την κυβέρνηση το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή πιθανόν στις 9 Μαΐου.

Τα συνδικάτα (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ) θα κατευθύνουν στα εργατικά κέντρα της χώρας σε εκδηλώσεις οι οποίες θα περιορίζονται στην κατάθεση στεφάνων από τρία άτομα ενώ δε θα οργανωθούν συγκεντρώσεις εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Το ΠΑΜΕ αποφάσισε να προγραμματίσει συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και στις μεγάλες πόλεις τηρώντας ωστόσο κανόνες και αποστάσεις. Δηλαδή στις πορείες θα προσέλθουν περίπου το 1/3 των διαδηλωτών που συγκεντρώνονται συνήθως με μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις. Το μήνυμα του ΠΑΜΕ θα είναι να μην βρουν κυβερνήσεις και εργοδότες την ευκαιρία λόγω της πανδημίας να εφαρμόσουν αντιεργατικά μέτρα.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς, με τήρηση κανόνων και αποστάσεων, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων προκειμένου «να μη τεθούν σε κίνδυνο όσα με κόπο κερδίσαμε μέχρι σήμερα. Θα είναι κρίμα. Είναι ελάχιστη ένδειξη σεβασμού τόσο για το εργατικό κίνημα, όσο και για τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να μην υπάρξει πισωγύρισμα. Μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε μια ώρα αρχύτερα την υγειονομική κρίση ώστε να γυρίσουν με ασφάλεια όλοι οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους. Αυτό είναι προς το συμφέρον του κόσμου της εργασίας σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό- πρόσθεσε ο κ. Πέτσας- «οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς, με τήρηση κανόνων και αποστάσεων, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, όλων των βαθμίδων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους ότι φέτος είναι αλλιώς. Όπως το Πάσχα, έτσι και η Πρωτομαγιά».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news