facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Αποθρασύνθηκε η Άγκυρα: Το Barbaros «οργώνει» ανενόχλητο την κυπριακή ΑΟΖ με συνοδεία φρεγατών, ΤΠΚ και υποβρυχίων!

Χωρίς κανένα όριο κινείται η τουρκική επιθετικότητα στην ΑΟΖ της Κύπρου, καθώς η Τουρκία ετοιμάζει και δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο το Yavuz το οποίο θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στα τεμάχια που ερεύνησε το «ερευνητικό» σκάφος Barbaros νότια της Κύπρου!

Όπως σημειώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ τα δυο πλοία συνοδεύονται από UAV, (με τους αριθμούς τους να μεταβάλλονται συνεχώς) φρεγάτες, κορβέτες, ΤΠΚ, υποβρύχια, αεροσκάφη και ελικόπτερα!

Πιο συγκεκριμένα το Barbaros πραγματοποίησε έρευνες, στο τεμάχιο 9 και με την συνοδεία τουρκικού ισχυρού πολεμικού στόλου αποτελούμενου από τέσσερις φρεγάτες, δύο υποβρύχια και δύο ΤΠΚ, τώρα προχωρά ανενόχλητο για έρευνες στα τεμάχια 8 και 12, όλα εντός της κυπριακής ΑΟΖ!

Την ίδια ώρα αναφέρουν ότι οι Τούρκοι επιτελείς του ΤΡΑΟ είναι πολύ αισιόδοξοι από τα πρώτα ευρήματα του πλωτού γεωτρύπανου «Πορθητής» και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα, το οποίο όπως ισχυρίζονται βρίσκεται δυτικά της Πάφου και εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας!

Ταυτόχρονα ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις επαφές με την κυβέρνηση της Λιβύης για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, πριν η Ελλάδα προλάβει να «υφαρπάξει» μέρος της λιβυκής ΑΟΖ!



Η τουρκική ΑΟΖ έτσι όπως την οραματίζονται οι Τούρκοι

Τα τουρκικά ΜΜΕ υπενθυμίζουν παράλληλα την επερχόμενη άσκηση DENİZKURDU-2019, μεγαλύτερη ακόμη και από την MAvi Vatan που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο μήνες λέγοντας πως τα πλοία της αναλάβουν να πρ4οστατέψουν και τα δύο σκάφη του ΤΡΑΟ στην κυπριακή ΑΟΖ, αν και όπως αναφέρουν ακόμη δεν έχει παρατηρηθεί κάποια "πρόκληση εκ μέρους της Ελλάδας."

Πάλι καλά δηλαδή, να λέμε...






pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news