facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Γεννηματά: Go back κύριε Τσίπρα! Τα δώσατε όλα: Όνομα, γλώσσα, εθνότητα

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό άσκησε η Φώφη Γεννηματά για τη συμφωνία των Πρεσπών.

“Η Κυβέρνηση σας λειτούργησε αποκλειστικά ως υπηρέτης των ξένων συμφερόντων που ζητούν επιτακτικά λύση τώρα έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τα δικά τους γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Βρήκαν τον κατάλληλο άνθρωπο που ανέλαβε δράση παραμερίζοντας το Εθνικό συμφέρον. Φτάνει πια! Go back κ.Τσίπρα. Έχει όρια ο κατήφορος; Όχι”, ήταν τα πρώτα λόγια της Φώφης Γεννηματά στην ομιλία της για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό.

“Πολλοί , από πολλές παρατάξεις αγωνιούν να ψηφιστεί η συμφωνία, ο καθένας για τους δικούς του λόγους που δεν σχετίζονται, πάντως με το συμφέρον του τόπου. Ο βολικός κ.Τσίπρας θέλει να τελειώσει τη δουλειά. Η ΝΔ αγωνιά μην τυχόν και βρει το θέμα ανοιχτό μετά τις εκλογές. Οι πρόθυμοι ανησυχούν μην πάει χαμένος ο κόπος τους. Η Κυβέρνηση δεν έχει τη συναίνεση του Ελληνικού λαού. Δεν έχει τη δική της πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει τη συμφωνία. Συμπληρώνει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών a la carte. Άλλοι υποτίθεται ότι στηρίζουν την Κυβέρνηση αλλά όχι τη συμφωνία και άλλοι ότι στηρίζουν τη συμφωνία αλλά όχι την Κυβέρνηση” , είπε η κυρία Γεννηματά.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε ότι το κόμμα της λέει “καθαρά Όχι” στη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί αντί να κλείνει παλιές πληγές ανοίγει καινούργιες και κρατά ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού.

“Τα δώσατε όλα κ.Τσίπρα.


  1. ΟΝΟΜΑ Με τη συμφωνία της Κυβέρνησης, έχουμε «Μακεδονικό λαό που κατοικεί στη Βόρεια Μακεδονία και μιλά τη Μακεδονική γλώσσα». Όχι όπως θα έπρεπε, Βορειομακεδόνες και η γλώσσα τους Βορειομακεδονική. Έτσι δημιουργούνται οι συνθήκες για τη διατήρηση και τη δημιουργία νέων αλυτρωτικών διεκδικήσεων. Στην πράξη εκχωρείτε το μονοπώλιο του όρου Μακεδονία στην γειτονική χώρα. Κύριε Τσίπρα παραδώσατε την πιο βασική θέση της Χώρας.
  2. ΓΛΩΣΣΑ Αναγνωρίζετε με υπογραφή της χώρας μας Μακεδονική γλώσσα. Και μέσα από αυτή τη λογική διατηρείτε και ενισχύετε το ιδεολόγημα του Μακεδονισμού. Επί κυβερνήσεως σας, το Υπουργείο Εξωτερικών, πριν ξεκινήσετε τη διαπραγμάτευση, με οδηγία του στο ΓΕΕΘΑ ζητούσε να μην επικυρωθεί σε επίπεδο ΝΑΤΟ η καταγραφή της γλώσσας αν δεν απαλειφθεί ο όρος MACEDONIA.Και πού οδηγήσατε με τους χειρισμούς σας στη διαπραγμάτευση;Στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, και η γλώσσα και το αλφάβητο Μακεδονικά.
  3. ΕΘΝΟΤΗΤΑ Αναγνωρίζετε με την υπογραφή της χώρας μας Μακεδονική εθνότητα. Μάταια επιχειρεί να οχυρωθεί η Κυβέρνηση πίσω από την «ρηματική διακοίνωση» των Σκοπίων. Γιατί στο ίδιο αυτό κείμενο αναφέρεται δύο φορές η έκφραση «Μακεδονικός λαός».

“Με την Συνθήκη των Πρεσπών δημιουργήσατε νέα προβλήματα χωρίς να λύσετε κανένα από τα παλαιά. Και φαίνεται αυτό, όχι μόνο από τις αντιδράσεις της εθνικιστικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων, αλλά και από τις διαδοχικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ. Εμείς δεν θα συναινέσουμε, δεν θα συνυπογράψουμε. Δεν θα κληροδοτήσουμε νέα εθνικά προβλήματα στις ερχόμενες γενιές”, ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά στηλίτευσε ακόμη την εκμετάλλευση της συμφωνίας ως όχημα εξυπηρέτησης των κομματικών σχεδίων του κ. Τσίπρα. “Αφού πήρατε ψήφο εμπιστοσύνης με τα υπολείμματα της ακροδεξιάς κ. Τσίπρα, αναζητάτε τώρα νέα στηρίγματα, «νέους πρόθυμους». Φοβάστε και ψάχνετε τρόπους να αποτινάξετε το στίγμα της συνειδητής συνεργασίας σας με την ακροδεξιά! Νομίζετε ότι θα ξεχαστούν τα αλισβερίσια, η παρακμή και ο διχασμός που επιχειρείτε και πάλι. Όποιος δεν είναι μαζί σας είναι δεξιός. Μόνο που εσείς συγκυβερνήσατε με την ακροδεξιά και συνεχίζετε να στηρίζεστε στα δανεικά απομεινάρια. Όποιος δεν στηρίζει τη συμφωνία σας είναι εθνικιστής. Όχι κ.Τσίπρα οι ταμπέλες αυτές δεν βοηθούν. Δεν θα χαρίσουμε τον γνήσιο πατριωτισμό ξανά στην ακροδεξιά. Μη γίνεστε πέρα από πολιτικός χορηγός της ΝΔ, τώρα χορηγός της Χρυσής Αυγής” ανέφερε.

Δείτε την ομιλία της Φώφης Γεννηματά:



newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news