facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Μέρκελ: Η Κομισιόν θα ελέγχει την Ελλάδα τέσσερις φορές τον χρόνο για τις μεταρρυθμίσεις που συμφώνησε

Το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας περιγράφει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία χαιρετίζει το τέλος του τρίτου μνημονίου.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιβλέπει την Ελλάδα εντατικά τέσσερις φορές ετησίως την πρώτη περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος. Θα ελέγχει επιπλέον τις ελληνικές εγγυήσεις για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πορείας. Μέχρι το 2022 η Ελλάδα θέλει να επιτυγχάνει ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ και κατόπιν να τηρεί τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες» ξεκαθαρίζει η Καγκελάριος.

Η κ. Μέρκελ χαρακτηρίζει ως «ένα καλό παράδειγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς το ίδιο το συμφέρον μας» το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα. «Από το 2017 η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και πάλι, οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 10%» αναφέρεται, επισημαίνοντας πως τα προηγούμενα χρόνια ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα προγράμματά τους η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος.

«Όλες οι χώρες του ευρώ στήριξαν την Ελλάδα σε αυτόν τον δρόμο της. Σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ έδειξαν κατ’ επανάληψη μεγάλη αλληλεγγύη. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος του ΕΜΣ σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, η οποία μελλοντικά θα χρηματοδοτείται και πάλι με τις δικές της δυνάμεις».

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news