facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Τούρκος υπ. Άμυνας για αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα: Σεβαστείτε τις διεθνείς Συνθήκες

Συνεχίζει η Τουρκία την επιθετική ρητορική της απέναντι στην Ελλάδα, στέλνοντας όμως αυτή τη φορά έμμεσο μήνυμα στις ΗΠΑ, στη σκιά της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ Τραμπ και Πούτιν για τα πυραυλικά σχέδια του Αμερικανού προέδρου. Την ίδια ώρα, η Άγκυρα αψηφώντας τις αμερικανικές αντιδράσεις ανακοίνωσε ότι η εγκατάσταση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019!

«Ζήτημα μη στρατικοποίησης των ελληνικών νησιών» έθεσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Στην αρχή αντέδρασε καθησυχαστικά, λέγοντας ότι ΗΠΑ και Ελλάδα είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, ωστόσο διευκρίνισε ότι «παρακολουθούμε το θέμα», λέγοντας ότι υπάρχουν Συνθήκες που ορίζουν καθεστώς αποστρατικοποίησης σε συγκεκριμένα ελληνικά νησιά.

«Να μην υπάρξουν προκλήσεις και προβοκάτσιες. Απαιτούμε σεβασμό στις διεθνείς Συνθήκες», δήλωσε ο κ. Ακάρ, όπως μετέδωσε ο Μ. Κωστίδης στον ΣΚΑΪ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε εκτοξεύσει και χθες απειλές κατά της Ελλάδας. Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή», διεμήνυσε ότι αν ληφθεί απόφαση αντίθετη προς τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας του στο Αιγαίο Πέλαγος η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η Άγκυρα τάσσεται υπέρ της επίλυσης των ζητημάτων με ειρηνικό τρόπο, χωρίς στενές συγκρούσεις.

Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ άλλη παρενόχληση σε οποιοδήποτε τουρκικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφερόμενος προφανώς στο πρόσφατο περιστατικό με το ερευνητικό «Barbaros».

Σημειώνεται ότι προχθές η Τουρκία προειδοποίησε πως ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί casus beli.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news