facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Αρνήθηκε να προσέλθει στη ΓΑΔΑ για εξηγήσεις ο Λαφαζάνης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αρνήθηκε τελικά να παρουσιαστεί την Τετάρτη στη ΓΑΔΑ όπου εκλήθη να δώσει εξηγήσεις για κατηγορίες που αφορούν την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και «περιλαμβάνουν περίπου τον μισό ποινικό κώδικα».

Ο Παν Λαφαζάνης δεν προσήλθε, ως πολιτική επιλογή, να απολογηθεί, εκφράζοντας την περιφρόνηση του για το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» όπου εκλήθη, καθώς και για την κυβέρνηση που «αποφάσισε αυτήν την κατάπτυστη βαθύτατα αντιδημοκρατική διαδικασία δίωξης».

Ο ίδιος, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την ΓΑΔΑ, τόνισε στους συγκεντρωμένους ότι «δεν προσέρχομαι σε απολογία, δεν νομιμοποιώ, δεν αναγνωρίζω ένα αμαρτωλό, εμφυλιακού τύπου ‘Τμήμα’. Δεν νομιμοποιώ, δεν αναγνωρίζω σκευωρίες και κυβερνητικές αντιδραστικές μεθοδεύσεις ενάντια στα κινήματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες».

«Μόνο στην Τουρκία γίνονται πολιτικές διώξεις ενάντια σε επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος», είπε, και ζήτησε την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα, που καλύπτουν την αντιδημοκρατική εκτροπή, ενώ ζήτησε την άμεση διάλυση και κλείσιμο του αμαρτωλού «Τμήματος για την Προστασία του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Τέλος, χαιρέτησε το γεγονός ότι «σχεδόν όλα τα αριστερά, προοδευτικά, πατριωτικά δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα εξέφρασαν την αντίθεση τους στις διώξεις και την αγωνιστική θετική τους στάση στην προάσπιση των λαϊκών ελευθεριών, των κινημάτων και της δημοκρατίας».

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news