facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΔΝΤ: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση για το ελληνικό χρέος στην Ουάσιγκτον

Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση στρογγυλής τραπέζης για το ελληνικό χρέος, στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα γίνει αυτή την εβδομάδα, δήλωσε στο Μega εκπρόσωπος του Ταμείου

«Δεν έχω καμία αντίδραση, είναι ένα θέμα για το οποίο θα αναλάβουν τον ηγετικό ρόλο οι χώρες της Ευρώπης», σημείωσε ωστόσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται, στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων, να τεθεί το θέμα και είναι σίγουρο ότι οι Έλληνες υπουργοί, Τσακαλώτος και Σταθάκης, που θα ταξιδεύσουν την Πέμπτη στην αμερικανική πρωτεύουσα, θα προσπαθήσουν να ξεκινήσει η συζήτηση. Επίσης, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Σαπέν είχε εκφράσει παλαιότερα την πρόθεσή του να συζητήσει την ελάφρυνση με τους συνομιλητές του στην Ουάσιγκτον.

Το βράδυ, μετά την λήξη των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς που κατέληξαν σε νέο ναυάγιο, ο Ευκλείδης Τσσκαλώτος δήλωσε ότι «αποφασίστηκε παύση των συζητήσεων προκειμένου να αναχωρήσουμε για την Ουάσιγκτον», και πρόσθεσε: «Συμφωνούν και οι τέσσερις θεσμοί και η κυβέρνηση ότι υπήρξε πρόοδος για ένα ισχυρό πακέτο για ολοκληρωση της συμφωνίας. Οι επικεφαλής θα επιστρέψουν τη Δευτέρα για να τελειώσει η συμφωνία λίγο πριν το Eurogroup. Είμαστε αρκετά κοντά σε πολλά δύσκολα θέματα. Υπάρχουν όμως ανοικτά πολλά μικρά θέματα και φάνηκε ότι δεν έβγαινε το Staff Level Agreement όσο περνούσε ο καιρός με δεδομένο ότι το Σαββατοκύριακο θα γίνουν συζητήσεις στην Ουάσιγκτον».

Στην πράξη, αυτό το νέο αδιέξοδο σημαίνει πως ο τελικός και πιο δύσκολος γύρος της διαπραγμάτευσης μεταφέρεται σε υψηλόβαθμο πολιτικό επίπεδο στην Ουάσιγκτον – από τις 15 έως τις 17 Απριλίου -, χωρίς να υπάρχουν και πάλι εγγυήσεις για το αποτέλεσμα και με τα χρονικά περιθώρια έως το ορόσημο του Εurogroup της 22ας Απριλίου να περιορίζονται ανησυχητικά.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news