facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Βούτσης: Μέχρι τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες

Την προπαρασκευαστική έκθεση του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, που εκπονήθηκε έπειτα από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, παρουσίασε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο κ. Νίκος Βούτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορούν να υπάρξουν περισσότερα από τέσσερα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, ελεύθερης μετάδοσης και υψηλής ευκρίνειας.

Στη βάση των συμπερασμάτων του συγκεκριμένου πορίσματος, ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε την αντιπολίτευση να αποσύρει τα επιχειρήματα περί απεριορίστων δυνατοτήτων που προσφέρει η νέα ψηφιακή εποχή, να άρει την αρνητική της στάση και να ψηφίσει θετικά για την στελέχωση του ΕΣΡ, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αναδιάταξης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

«Επί της ουσίας είναι απολύτως σαφές ότι το αντικείμενο για το οποίο μιλάμε δεν είναι γενικά η παροχή αδειών για να υπάρξουν κανάλια στη νέα εποχή, αλλά για αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου για επίγεια ψηφιακή ευροεκπομπή ευρείας λήψης» είπε ο κ. Βούτσης, για να προσθέσει: «Τα κανάλια που μπορούν να εκπέμψουν το επίγειο σήμα με αυτή τη δυνατότητα -ελεύθερη αναμετάδοση, όχι συνδρομητικά- είναι τέσσερα... επιτέλους να τελειώσει αυτή η συζήτηση για τις άπειρες δυνατότητες. Πέραν των ενστάσεων για το ζήτημα βιωσιμότητας, σε ό,τι αφορά άδειες ελεύθερης αναμετάδοσης, θα είναι μέχρι τέσσερις».

Πάντως, η έκθεση δεν φαίνεται ικανή να άρει τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης. Ήδη, ο κ. Νίκος Δένδιας επιφυλάχθηκε για το τεχνικό ζήτημα με το οποίο καταπιάνεται η έκθεση και επέμεινε στις θεσμικές ενστάσεις, ώστε όλες οι αρμοδιότητες να περάσουν στο ΕΣΡ.

Το ίδιο υποστήριξε και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, εξηγώντας ότι τα σχετικά ζητήματα πρέπει να τα ορίσει το ΕΣΡ και όχι ο αρμόδιος υπουργός.

protothema

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oι αλήτες που επανέφεραν τους 2.500 υπαλλήλους της ΕΡΤ με 4 κανάλια....!!!Ωραία, 3 άδειες στην ΕΡΤ,1,2,3 (κυβερνητική ντουντούκα),και μια στο κόκκινο (ε, να κάνει ένα κανάλι και η κομματική ντουντούκα), και στον... Τούρκο επενδυτή;. Τέσσερις να είναι οι ώρες σας φασισταριά...

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news