facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΣΟΚ: Τι θα κάνει ο πρωθυπουργός με την υπόθεση Σπίρτζη - ΟΛΠ;

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τα στοιχεία έκθεσης του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που περιγράφουν προβληματικές διαδικασίες στην ανάθεση έργων στον ΟΛΠ με εμπλοκή εργολάβων μεταξύ των οποίων και του σημερινού υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη ζητά το ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές του κόμματος Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Αρβανιτίδης επικαλούνται στην ερώτησή τους το δημοσίευμα των «Νέων» και ζητούν από τον πρωθυπουργό να απαντήσει τι θα πράξει αναφορικά με τις ευθύνες που αποδίδονται στον υπουργό του.

Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα

Θέμα: Προβληματικές διαδικασίες στην ανάθεση έργων του ΟΛΠ

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», υπάρχει έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στην οποία περιγράφονται προβληματικές διαδικασίες στην ανάθεση έργων του ΟΛΠ προς συγκεκριμένους εργολάβους, μεταξύ των οποίων και ο νυν Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, την περίοδο 2001-2004.

Γεγονότα σαν κι αυτό καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για ένταξη όλων των δημοσίων έργων και μελετών στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) τα οποία έχουν εξαιρεθεί μέχρι και τον Απρίλιο του 2017 με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Πρωθυπουργέ:

Α) Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης όλων των δημοσίων έργων και μελετών στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ);

Β) Με βάση τη σχετική έκθεση προκύπτουν ευθύνες για τον κ. Σπίρτζη; Αν ναι τι προτίθεστε να πράξετε;

Γ) Αιτείται η κατάθεση της έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης έργων από τον ΟΛΠ την περίοδο 2001-2004.

Οι ερωτώντες βουλευτές
Γιώργος Αρβανιτίδης
Βασίλης Κεγκέρογλου»

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news