facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Αποστόλου: Η χώρα θα χρειαστεί να πιει το πικρό ποτήρι της υλοποίησης της συμφωνίας

Προσπάθεια να βελτιωθούν και να αλλάξουν πτυχές της συμφωνίας με τους δανειστές ώστε να μειωθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιπτώσεις για τους αγρότες, καταβάλλει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι θα χρειαστεί η χώρα να πιει «το πικρό ποτήρι της υλοποίησης της συμφωνίας» στεκόμενος ιδιαίτερα στην εξασφάλιση ποσού ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από χρηματοδότηση της Ευρώπης για τα αγροτικά θέματα.

«Αυτό ήταν το σοβαρότερο πράγμα που έπρεπε να σκεφτούμε και να λάβουμε υπόψη μας για τη συμφωνία» δήλωσε στο Mega. Αναγνώρισε ότι το δυσκολότερο τμήμα της συμφωνίας για τους αγρότες είναι το ασφαλιστικό, καθώς αυξάνονται οι εισφορές, από τα περίπου 940 ευρώ τον χρόνο που πληρώνει ο αγρότης για τη σύνταξη και την υγεία του, στα 1.540 ευρώ σταδιακά και σε βάθος τετραετίας.

Χαρακτήρισε μάλιστα πολύ βασικό το στοιχείο της τετραετούς προσαρμογής δεδομένου, όπως είπε, σε μια περίοδο ανάκαμψης, όπως αυτή που αναμένεται, οι επιπτώσεις θα είναι πιο ήπιες.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news