facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Σχολεία σε κοντέϊνερ επί 16 χρόνια [ΒΙΝΤΕΟ]

Εδώ και δύο ημέρες μαθητές και δάσκαλοι από το 21ο δημοτικό σχολείο Μενιδίου απέχουν από τα μαθήματα καθώς διαμαρτύρονται για τις εγκαταστάσεις του σχολείου, οι οποίες είναι λυόμενες αίθουσες.

Τα κοντέϊνερ στα οποία κάνουν μάθημα είχαν δημιουργηθεί μετά το σεισμό του 1999 λόγω καταστροφών που είχαν σημειωθεί. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι τεράστια, καθώς μια νεροποντή αρκεί για να αναστατώσει τα παιδιά, αφού μπαίνουν νερά από τη στέγη και τα πατώματα έχουν σαπίσει, ενώ υπάρχουν μόνο δύο τουαλέτες για 300 παιδιά.

Συγκεκριμένα, στις συγκεκριμένες συνθήκες κάνουν μάθημα τα Δημοτικά Σχολεία (18ο, 19ο, 21ο, 28ο), όπως το 9ο και το 4ο. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», τα τελευταία χρόνια, σε κάθε συνάντηση με τις Δημοτικές Αρχές της πόλης έθετε επιτακτικά την ανάγκη για το κτίσιμο σχολείων.

Ο διευθυντής του 21ου Δημοτικού αναφέρει πως το σχολείο είχε μπει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά για άγνωστους λόγους βγήκε και τα έργα για τις καινούργιες εγκαταστάσεις δεν προχώρησαν ποτέ. Σημειώνεται ότι το οικόπεδο υπάρχει, τα σχέδια και οι άδειες είναι έτοιμα, εκείνο που χρειάζεται είναι η πρωτοβουλία να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δηλώνει ότι είναι όλοι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ένα σχολείο για τα παιδιά τους και δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.


tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news