facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Τουρκία: Πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα οδική αρτηρία στον κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Τα αίτια των εκρήξεων δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινιστεί, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» ενδέχεται να πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας. Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με χρονική διαφορά 10-20 δευτερολέπτων.
Μέλη των σωστικών συνεργείων μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμός της Άγκυρας, στην επιχείρηση περίθαλψης των τραυματιών
Μέλη των σωστικών συνεργείων μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμός της Άγκυρας, κατά την επιχείρηση περίθαλψης των τραυματιών
Οι συγκεντρωμένοι μπροστά από το σταθμό θα έπαιρναν μέρος στη διαδήλωση που είχαν οργανώσει από κοινού η συνομοσπονδία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ΚΕΣΚ, η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων ΝΤΙΣΚ, η Ένωση Ιατρών Τουρκίας (ΤΤΒ) και η Ένωση Επιμελητηρίων Μηχανικών (ΤΜΜΟΒ) με τίτλο «Σε πείσμα του πολέμου, ειρήνη εδώ και τώρα -Ειρήνη-Ψωμί-Δημοκρατία.
Με προειδοποιητικά πυρά στον αέρα η τουρκική αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει μια ομάδα εξοργισμένων διαδηλωτών οι οποίοι επιχειρούσαν να φτάσουν στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, μετά την έκρηξη.
Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι η ισχυρή έκρηξη ήταν «τρομοκρατική επίθεση» και εξετάζουν ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους βομβιστής αυτοκτονίας ευθύνεται γι αυτήν.
Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογκάν, κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στις 12.00 ώρα Ελλάδος μετά την πολύνεκρη επίθεση.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την «επίθεση μίσους», όπως την χαρακτήρισε. Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή «στοχεύει την ειρήνη του έθνους» και έκανε έκκληση για«αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα» απέναντι στην τρομοκρατία.
Αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, έχουν ως στόχο να σπείρουν τη διχόνοια στην τουρκική κοινωνία.
Θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα, λίγο πριν την πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής από πολίτες και κουρδικές οργανώσεις
Θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα, λίγο πριν την πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο Κουρδικό από πολίτες και κουρδικές οργανώσεις
«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος μαφία, ένα κράτος δολοφόνο», δήλωσε ο αρχηγός του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
«Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν, σε μια χώρα όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι τόσο ισχυρές;», αναρωτήθηκε οΝτεμιρτάς και σημείωσε: «Εμπόδισαν τα ασθενοφόρα και θέλουν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική».
Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τόνισε ότι «της Τουρκίας δεν τις αξίζει τέτοια εικόνα.
Η διπλή αυτή έκρηξη σημειώνεται σχεδόν τρεις μήνες μετά την επίθεση αυτοκτονίας, που οι αρχές απέδωσαν στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, από την οποία 32 υποστηρικτές του κουρδικού ζητήματος έχασαν τη ζωή τους.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τις επιθέσεις στην Άγκυρα και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.
ert

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news