facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Και το 2016, ΕΝΦΙΑ με τις αντικειμενικές που ισχύουν σήμερα

Έσοδα τουλάχιστον 2,65 δις ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία από την φορολόγηση της κατοχής ακίνητης περιουσίας το 2016, στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας με τους δανειστές: τόσα όσα "φέρνει" ο ΕΝΦΙΑ.

Έως τον Σεπτέμβριο του 2016 προβλέπεται να έχει συσταθεί από το υπουργείο Οικονομικών ο μόνιμος μηχανισμός διαρκούς επικαιροποίησης των αντικειμενικών αξιών, οι οποίες θα ακολουθούν τις (πραγματικές) τάσεις των τιμών στην κτηματαγορά.

Μόλις όμως από τον Ιανουάριο του 2017 θα εφαρμοσθούν οι νέες αντικειμενικές που θα προκύψουν, οπότε αντιστοίχως θα υπολογισθεί ο φόρος ακινήτων που πρόκειται να εισπραχθεί το 2017.

Στη μείωση των αντικειμενικών τιμών πριν το 2017 διαφωνούν εξάλλου και οι θεσμοί, δεδομένου ότι εξακολουθεί η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας να αποτελεί θεμελιώδη πηγή εσόδων για την επόμενη χρονιά.

Νωρίτερα συνεπώς, κατά τον σχεδιασμό του υπουργείου, δεν θα πρέπει να αναμένεται καμία αλλαγή, καθώς ο φόρος ακινήτων και το 2016 θα υπολογιστεί επί των υψηλών αντικειμενικών που ισχύουν σήμερα.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news