facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Στρατούλης: Λάθος της κυβέρνησης που δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο

Την εκτίμηση ότι το στρατηγικό λάθος της κυβέρνησης ήταν ότι δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στους εκβιασμούς για την υπογραφή του μνημονίου, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατούλης.

Ο Δ.Στρατούλης τόνισε ότι το κόμμα του, προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, δηλαδή τις προεκλογικές εξαγγελίες και προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εάν χρειαστεί θα συγκρουστεί με την ευρωζώνη.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το νόμισμα είναι ένα εργαλείο για εμάς, αποφεύγοντας να μιλήσει ξεκάθαρα για επιλογή δραχμής. Υποστήριξε, πάντως, ότι δεν είναι καταστροφή η έξοδος από την ευρωζώνη και για να στηρίξει τη θέση του ανέφερε πως υπάρχουν πολλές χώρες εντός της ΕΕ αλλά εκτός της ευρωζώνης.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση επεξεργαζόταν κάποια εναλλακτική λύση, ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι ουδέποτε συζητήθηκε κάτι τέτοιο στο υπουργικό συμβούλιο. Πάντα, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα, η Αριστερή Πλατφόρμα έλεγε ότι ήταν αναγκαίο να υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο, αλλά σχετική συζήτηση δεν γινόταν, είπε.

Αφησε, πάντως, ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε σχετική συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών. «Ο κ. Βαρουφάκης μιλούσε απευθείας με τον πρωθυπουργό, δεν ξέρω τι έλεγαν» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη στάση των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας όσο ήταν μέλη της κυβέρνησης, ο κ. Στρατούλης παρατήρησε ότι «κάναμε πλούσιο αντιμνημονιακό έργο στα υπουργεία που διαχειριστήκαμε».

Ο κ. Στρατούλης έκλεισε, λέγοντας ότι η Λαϊκή Ενότητα παραμένει συνεπής στις προγραμματικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news