facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΕΚΠΑ: Και οι διοικητικοί υπάλληλοι στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη ανακοίνωσε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος καλεί τους διοικητικούς υπαλλήλους να πάρουν μέρος στο απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, με προσυγκέντρωση στην Κοραή, στις 11:00.

«Συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατά των νέων σκληρών μνημονιακών μέτρων. Δεν δεχόμαστε την επιβολή μέτρων, που το μόνο που διασφαλίζουν είναι τη δική μας εξαθλίωση και τη συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι δικές μας ανάγκες και επιθυμίες είναι το μόνο κριτήριο που αναγνωρίζουμε. Προασπίζουμε τις δικές μας ζωές και το δικό μας μέλλον» ανέφεραν οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ανακοίνωσή τους.

Την ίδια στιγμή, σε εγρήγορση, «ούτως ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Ιδρύματος, το δίκαιο των στελεχών του και τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας και απόδοσής του» είναι οι πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ, με αφορμή την επανεξέταση της νομοθεσίας που προέβλεπε επανατοποθέτηση διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι ήταν σε διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση τους, οι πρυτανικές Αρχές αναφέρουν ότι με τον σχετικό νόμο «αποκαταστάθηκε στην περίπτωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μία κραυγαλέα αδικία: Αυτή της εξαρχής αθεμελίωτης εισήγησης περί του αριθμού και των κλάδων του δήθεν πλεονάζοντος προσωπικού» με απόδειξη «την αντικειμενική υποβάθμιση σειράς υπηρεσιακών λειτουργιών του Ιδρύματος κατά το διάστημα της αδίστακτης αποψίλωσής του από τόσα έμπειρα και ικανά στελέχη».

Οι πρυτανικές Αρχές τονίζουν ότι από την κοινή δήλωση του συμβουλίου των χωρών της Ευρωζώνης «προκύπτει σαφώς η δυνατότητα της πολιτείας να χειρισθεί το θέμα με σύνεση και λογική, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news