facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Θεσμοί προς Τσίπρα: Χωρίς νέα ελληνική πρόταση, καταθέτουμε τη δική μας στο Eurogroup

Διορία μέχρι τις...12.00 (ώρα Ελλάδας), φέρεται να έδωσαν οι θεσμοί στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προειδοποιώντας ότι αν δεν υπάρξει νέα, λειτουργική πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση, τότε θα καταθέσουν τη δική τους πρόταση στο Eurogroup, με την μορφή τελεσιγράφου, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι της ευρωζώνης τους οποίους επικαλείται το Reuters. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, συνεδριάζουν εκ νέου στις 14.30 μετά την σύντομη, άκαρπη, χθεσινή συνεδρίαση.

«Υπήρχε η ελπίδα για έναν συμβιβασμό μέχρι το απόγευμα. Κάθε λεπτό που περνά ωστόσο, η κατάσταση δυσκολεύει όλο και περισσότερο», δήλωσε πριν από λίγο, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γ. Σέλινγκ, ενόψει της μεσημεριανής συνεδρίασης του Eurogroup.

Μετά τη διακοπή των διαβουλεύσεων του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των θεσμών λίγο πριν τις 2.00 χθες το βράδυ, τα τεχνικά κλιμάκια έπιασαν ξανά δουλειά σήμερα το πρωί, στις 7.00, για ένα νέο γύρο διαβουλεύσεων. Σύμφωνα με κοινοτική πήγη οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων ήταν «εποικοδομητικές».

Την σκυτάλη πήραν λίγο μετά τις 10:30 ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ με χρονικό περιθώριο μέχρι το μεσημέρι προκειμένου να παραδώσουν ένα προσχέδιο συμφωνίας στο Eurogroup.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας).

Το Eurogroup, που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα. Ακολούθησαν συνομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Μάριο Ντράγκι, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές Ελλάδας - θεσμών και να «κλειδώσει» η συμφωνία, οι οποίες ωστόσο τερματίστηκαν λίγο πριν από τις 2.00 τα ξημερώματα, χωρίς να βγει «λευκός καπνός», εν'ω ο πρωθυπουργός αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Μετά το τέλος της μεταμεσονύχτιας συνάντησης, πηγές του Μαξίμου υπογράμμιζαν ότι «η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news