facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Σόιμπλε: 50-50 οι πιθανότητες επιτυχίας με την Ελλάδα

Έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις στις συζητήσεις με τους Έλληνες συναδέλφους, λέει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μεταδίδει το Reuters.

Πρόσθεσε πως οι προτάσεις της Αθήνας περιλαμβάνουν αυξήσεις φόρων και όχι περικοπές.

«Αν κλοτσήσουμε το τενεκεδάκι μπροστά τότε η κατάσταση θα χειροτερέψει στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε πως οι πιθανότητες επιτυχίας στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι 50-50.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Αθήνας είναι δημοκρατικά εκλεγμένη αλλά το ίδιο ισχύει και για την γερμανική.

Ο ίδιος σχολίασε ότι οι άνθρωποι που ευθύνονται για τη νομισματική πολιτική πρέπει να λαμβάνουν υπ' όψιν ότι θα μπορούσε να υπάρξει ηθικός κίνδυνος.

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε επίσης πως δεν μπορείς να επιτρέπεις σε χώρες μέλη μιας νομισματικής ένωσης να ξοδεύουν σε βάρος άλλων κρατών μελών. Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών τότε διακινδυνεύουμε πάρα πολλά, είπε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Brexit δήλωσε πως θέλει τη Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Από την πλευρά του, «εξαιρετικά γενναιόδωρη», χαρακτήρισε την πρόταση των πιστωτών προς την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Μάρτιν Γέγκερ δήλωσε σήμερα ότι η πρόταση που έχουν υποβάλει οι πιστωτές της Ελλάδας είναι «εξαιρετικά γενναιόδωρη», ενώ πρόσθεσε ότι έχουν κάνει πολλές υποχωρήσεις.

«Είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο ότι εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να συμβάλει στη λύση του προβλήματος», υπογράμμισε ο Γέγκερ.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news