facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Συνάντηση Τσίπρα με Βαρουφάκη για διαπραγμάτευση-Παναρίτη

Η πορεία των διαπραγματεύσεων θα τεθεί στο επίκεντρο συνάντησης που αναμένεται να έχει το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της τοποθέτησης της Έλενας Παναρίτη στη θέση εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Το θέμα του διορισμού της φαίνεται πως δεν έχει κλείσει (όπως δήλωσε σήμερα ο Δ. Παπαδημούλης) και σε κάθε περίπτωση προκάλεσε από χθες «σάλο» τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην αντιπολίτευση.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσαν υπογραφές σε επιστολή που τάσσεται κατά της συγκεκριμένης επιλογής.

To κείμενο που υπογράφουν 42 βουλευτές αναφέρει: "Mε κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει –και με βάση την οποία εξελέγη– ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκϕράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της".

Το κείμενο υπογράφουν οι: Γιώργος Ακριώτης, Λίτσα Πασχαλίδου- Αμανατίδου, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτoυ, Φωτεινή Βάκη, Γιάννα Γαϊτάνη, Στάθης Γιαννακίδης, Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη, Κωστής Δερμιτζάκης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ηρώ Διώτη, Ζήσης Ζάννας, Κώστας Ζαχαριάς, Γιάννης Ζερδελής, Μαρία Θελερίτη, Κατερίνα Ιγγλέση, Ηλίας Ιωαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Xρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνης Κουρεμπές, Bασίλης Κυριακάκης, Δανάη Κωστοπούλου-Τζήκα, Βάσω Λέβα, Νίκος Μανιός, Μάκης Μπαλαούρας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Θανάσης Σκούμας, Γιάννης Σταθάς, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Ελένη Σωτηρίου, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Νίκος Φίλης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Έλενα Ψαρρέα, Γιώργος Ψυχογιός.

Η ίδια η κά Παναρίτη διέψευσε τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε («αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα») με αφορμή τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η τοποθέτησή της στο ΔΝΤ. Με σχετικό tweet η Ελ. Παναρίτη αναφέρει «όχι δεν έχω κάνει δηλώσεις, μιλάω όταν πρέπει. Λυπάμαι για τους χαρακτηρισμούς. Είναι κρίμα γιατί η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει».

Κατά της τοποθέτησης της Ελενας Παναρίτη στο ΔΝΤ τάχθηκαν ανοιχτά οι κ.κ. Παπαδημούλης, Φίλης, Λεουτσάκος αλλά και η Σ. Σακοράφα.

Αποστάσεις κράτησε και ο υπουργός εσωτερικών Ν. Βούτσης δηλώνοντας πως ότι ήταν επιλογή του Γιάννη Βαρουφάκη και της Κυβέρνησης και σημείωσε με νόημα ότι «Καλό είναι να αλλάζουν όλοι θέσεις και να αξιοποιούνται αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλη στην προμετωπίδα - μπορεί να είναι δίπλα και να στηρίζουν».

Από την πλευρά τους τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το Ποτάμι εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους με τον διορισμό της κα. Παναρίτη.

Παπαδημούλης: Δεν συμφωνώ με την συγκεκριμένη επιλογή

Την επιλογή της πρώην συνεργάτιδας του Γιάνη Βαρουφάκη, Έλενας Παναρίτη, ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, σχολίασε από χθες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.

«Δεν συμφωνώ με την επιλογή Παναρίτη. Δεν ήταν η καλύτερη. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς και τις διαδικασίες με τις οποίες ελήφθη αυτή η απόφαση. Νομίζω ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα ήταν καλό να επανεξετάσει το όλο θέμα», σχολίασε αρχικά για το θέμα της κ. Παναρίτη ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:
«Η αίσθηση που έχω είναι ότι μόλις περάσουμε τον κάβο στο θέμα της συμφωνίας, που απορροφά ίσως και πάνω από το 90% της δραστηριότητας του πρωθυπουργού, θα πρέπει να επιταχυνθεί η προσπάθεια του κυβερνητικού έργου. Θα πρέπει να εξεταστούν πιο προσεκτικά οι επιλογές προσώπων που στελεχώνουν κρίσιμα πόστα της κορυφής, του κράτους και της ευρύτερης κυβερνητικής μηχανής. Δεν είμαι ευτυχής με αρκετές από τις επιλογές».

Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την αντίθεσή του και μέσω Twitter γράφοντας «δεν συμφωνώ με την επιλογή της κ Παναρίτη για την εκπροσώπηση μας στο ΔΝΤ. Ζητώ από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο tweet έκανε retweet ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς.

Σακοράφα: Ξεπερνά κάθε όριο η επιλογή

Από την πλευρά της η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Σακοράφα ανέφερε μέσω Twitter: «Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια. Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο».

Κριτική από το Ποτάμι

H συμφωνία καθυστερεί αλλά τα στελέχη της διαπραγμάτευσης ήδη ανταμείβονται, τονίζει το Ποτάμι. Αναρωτιόμαστε ωστόσο αν η κ. Παναρίτη είχε κριθεί επαρκής για τη διαπραγμάτευση και δεν την είχε αποσύρει ο Πρωθυπουργός, με τι πόστο θα ανταμειβόταν;

Και για να σοβαρευτούμε. Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έπρεπε να έχει πολύ περισσότερα προσόντα από το πρώην βουλευτής Επικρατείας του Γιώργου Παπανδρέου, αναφέρει το Ποτάμι.

Σκληρή επίθεση από το ΠΑΣΟΚ

«Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό της κ. Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αναφέρει σε ανακοίνωση» το ΠΑΣΟΚ.

«Ένα ακόμη εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, αφού λάμπρυνε τη θέση του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην οποία τη διόρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου το 2009 και αφού απέκτησε πλούσια εμπειρία από το πρώτο μνημόνιο, έρχεται τώρα να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου στη σύναψη και διαχείριση του τρίτου μνημονίου.

Τα αποθέματα εμπειρίας και πολιτικού ήθους της νέας εκπροσώπου στο ΔΝΤ συνιστούν εγγύηση επιτυχίας», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news