facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χρόνια Πολλά σε όλους από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και αισιοδοξία! Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε δυνατή ευτυχία για το νέο έτος!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Φλαμπουράρης: Το νερό και η ενέργεια δεν περνάνε σε χέρια ιδιωτών

Το ενδεχόμενο το νερό και η ενέργεια να περάσουν στα χέρια ιδιωτών απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο ρ/σ «Κόκκινο». Σχετικά με τη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης, είπε πως θα έρθει στη Βουλή προς συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και δεν χρειάζεται να ψηφιστεί.

«Και θα προλάβουμε και θα πετύχουμε» δήλωσε ο κ. Φλαμπουράρης. Αναφερόμενος στις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη, υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν μπορεί η Ευρώπη να ζει άλλο έτσι, με πολίτες χωρίς φως, θέρμανση, να ψάχνει τα σκουπίδια. Αυτό θα ανατραπεί, έτυχε σε μας να είμαστε οι πρώτοι, θα έρθουν κι άλλοι. Και θα προλάβουμε και θα μείνουμε για πολλά χρόνια, διότι έχουμε το λαό με το μέρος μας».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε πως το νερό και την ενέργεια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, «δεν τα πειράζει κανείς». Μάλιστα, δεσμεύτηκε για επανεξέταση των ιδιωτικοποιήσεων και των επιχειρήσεων, οι συμβάσεις των οποίων δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως για παράδειγμα των 14 αεροδρομίων της χώρας, ενώ υποσχέθηκε αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου που ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ, αποκλείοντας το ξεπούλημα τους:

«Πρώτον, είπαμε ότι γι' αυτές που ολοκληρώθηκαν και μόνο, όπως ο ΟΤΕ, δεν επαναδιεκδικούμε τη επαναδημοσιοποίησή της σε αυτή τη φάση, αν σε 10 χρόνια έχουμε τη δυνατότητα να τις παρουμε πίσω, το βλέπουμε. Δεύτερον, οι συμβάσεις που προκηρύχθηκαν τα έργα, αλλά δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις, όπως τα 14 αεροδρόμια, ο νόμος μας δίνει μεγάλα περιθώρια να επανεξετάσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές. Να βρούμε το τρόπο αυτά τα αεροδρόμια να αρχίσουν να λειτουργούν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού κλπ. Τρίτον, τα 200- 300 εκατ. δημόσιου χώρου, τα οποία παραμένουν στην ιδιοκτησία του δημοσίου και δεν μας υποχρεώνει κανείς να τα πουλήσουμε. Εμείς θέλουμε μόνο να τα αξιοποιήσουμε. Ναι στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όχι στο ξεπουλημά τους. Επιπλεόν, το νερό και την ενέργεια, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ δεν την πειράζει κανείς. Ευτυχώς την προλάβαμε την ενέργεια. Ο ΟΤΕ δεν είναι προτεραιότητα, σε μία προοπτική και τα δίκτυα τηλεφωνίας πρέπει να είναι σε κρατικό έλεγχο. Οι συχνότητες επίσης».

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη, ο υπουργός είπε: «Υπάρχει ένας προγραμματισμός από τη μεριά μας. Για παράδειγμα, άμεσα θα μαζέψουμε να δούμε ποια είναι η αγροτική, εκκλησιαστική, αναξιοποίητη περιουσία. Αν τα αναξιοποίητα τα εντάξεις μέσα σε μια λογική κοινωνικής οικονομίας, θα μπορέσεις ανά περιφέρεια να δημιουργήσεις μονάδες, και να προχωρήσεις σε πρωτογενή παραγωγή, πρωτοφανή και σε ποιότητα και σε ποσότητα, κι εκεί θα απασχολήσεις πολύ κόσμο, θα ανοιξουν θέσεις εργασίας. Στη βιομηχανία, στον τουρισμό, στη ναυτιλία, το ίδιο, το δημόσιο μπορεί να βοηθήσει να συγκροτηθεί. Να προχωρήσουμε σε αναπτυξιακές λειτουργίες, οι οποίες θα αρχίσουν να κινούν την οικονομία. Οι δημόσιες επενδύσεις είναι απαραίτητες στο να μπορέσουν να υπάρξουν και ιδιωτικές επενδύσεις. Δεν μπορούν να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις χωρίς ισχυρό δημόσιο τομέα».

Επανέλαβε τη δέσμευση της προέδρου της Βουλής ότι θα συσταθεί επιτροπή ελέγχου για το χρέος, ενώ είπε πως η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει μετά το τετράμηνο: «Το ζήτημα του χρέους θα ξεκινήσει μετά το τετράμηνο. Πήραμε την ανάσα των τεσσάρων μηνών, θα προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση του κράτους, των υπηρεσιών ώστε να έχουμε διαφάνεια, του εισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού, ώστε να πληρώνουν όλοι με βάση τη φοροδοτική τους ικανότητα και μέσα από αυτές τις διαδικασίες θα μαζέψουμε και έσοδα που θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε και για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Εμείς κάναμε τη συμφωνία, προχωράμε, με τα νομοσχέδια για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, για να δώσουμε λίγο αέρα και φως στους ανθρώπους που ασφυκτιούν».

Για τις τράπεζες, ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε: «Οι τράπεζες είναι μοχλός ανάπτυξης, άρα είναι υποχρεωμένες με μια διοίκηση που θα είναι υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο να χρηματοδοτήσουν μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news