facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς θέλουν να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ

Άλλαξαν τη στάση τους οι Γερμανοί σε ό,τι αφορά το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης.

Σε ποσοστό 52% οι Γερμανοί πολίτες πιστεύουν πως η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ, ενώ το 40% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας μας. Ένα ποσοστό 8% δεν τοποθετείται για το θέμα.

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης, το κλίμα έχει αντιστραφεί σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση που έγινε τον Φεβρουάριο το 52% ήθελε την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη ενώ το 41% επιθυμούσε την έξοδό της.

«Η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης για την κρίση του ευρώ, προφανώς ώθησε τους Γερμανούς πολίτες να επανεξετάσουν τη στάση τους» σημειώνει στο συνοδευτικό άρθρο της ZDF.




Παράλληλα, μόλις ένας στους 10 θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αξιόπιστο τρόπο έναντι των Ευρωπαίων εταίρων, τη στιγμή που το 80% λέει πως δεν έχει υπεύθυνη στάση.

Το 14% πιστεύει πως η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που έχουν ανακοινωθεί. Αντιστοίχως, το 82% των ερωτηθέντων απάντησαν πως θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Στην ερώτηση «αν συμβεί ένα Grexit, ποιες θα είναι επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία;», το 32% περιμένει ισχυρές οικονομικές ζημιές, ενώ το 47% βλέπει πιο θετικά τα πράγματα σημειώνοντας πως οι ζημιές για τη Γερμανία δεν θα είναι μεγάλες. Συντριπτική είναι και η πλειοψηφία εκείνων που λένε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση, εάν προηγουμένως δεν συμμορφωθεί με τις συμβατικές υποχρεώσεις της (80%). Έτσι, μένει μόνο ένα 15% να λέει πως η Ελλάδα πρέπει να λάβει χρήματα έτσι και αλλιώς.

antenna

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news