facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Μέρκελ: Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι επαρκές

Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της στήριξης από τους εταίρους της «δεν είναι ακόμη επαρκές» αλλά πρέπει να αποτελέσει «το σημείο εκκίνησης για άλλες συζητήσεις» δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της Άγγελας Μέρκελ, αφήνοντας να διαφανεί η δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα.

«Κατά την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης (το ελληνικό αίτημα) δεν είναι ακόμη επαρκές» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, όμως «θεωρείται ένα σημείο εκκίνησης για άλλες συζητήσεις».
Νωρίτερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι «η Αγκελα Μέρκελ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», επισημαίνοντας ότι η ελληνική πρόταση αποτελεί καλή βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Ο Γερμανός αξιωματούχος ξεκαθαρίζει πάντως πως «η τελευταία ελληνική πρόταση για παράταση δεν έφτασε πολύ μακριά», ενώ επισημαίνει ότι «θα περιμένουμε το αποτέλεσμα του Eurogroup πριν αποφασίσουμε για νέες συναντήσεις».

Την ίδια ώρα το γερμανικό ΥΠΟΙΚ διαμηνύει ότι στόχος του Σόιμπλε είναι η επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα.

Το Βερολίνο αναγνωρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλλει τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news