facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Πάτρα:Αλλοι τρεις υπάλληλοι ελέγχονται για πλαστούς τίτλους

Στο στόχαστρο των κυβερνητικών αρχών έχουν βρεθεί οι φυλακές του Αγίου Στεφάνου αλά και άλλοι οργανισμοί, γιατ τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι υπάλληλοί τους κατέκτησαν θέση εργασίας με πλαστά ή ανύπαρκτα δικαιολογητικά.

Ηδη ο σχετικός θόρυβος προκάλεσε μια αυτοκτονία, από πλευράς υπαλλήλου των Φυλακών που κλήθηκε σε απολογία και βρέθηκε μπροστά στην προοπτική της απόλυσης και της επιστροφής των μισθών του.

Η "Πελοπόννησος της Κυριακής" επανέρχεται (ρεπορτάζ Γιώργος Ηλιόπουλος) με ασφαλείς πληροφορίες της «ΠτΚ», σύμφωνα με τις οποίες έχουν προκύψει ενδείξεις πλαστότητας τίτλων για έναν ακόμη σωφρονιστικό υπάλληλο αλλά και για δύο εξωτερικούς φρουρούς, που υπηρετούν στις ίδιες δικαστικές φυλακές και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να μπουν στο στόχαστρο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ

Στη σκιά του θανάτου του συναδέλφου τους, που λύγισε από το σοκ των επικείμενων συνεπειών της προς 20ετίας λαθροχειρίας του, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκτελούν τις βάρδιες τους. Οι ίδιοι δηλώνουν σοκαρισμένοι, καθώς δεν είχαν την παραμικρή ένδειξη ότι ο συνάδελφός τους είχε προσκομίσει πλαστό τίτλο σπουδών ώστε να προσληφθεί. Ούτε όμως και περίμεναν μια τέτοια αντίδραση από την πλευρά του, αν και γνώριζαν την ευαισθησία του χαρακτήρα του.

Συζητούν μεταξύ τους ότι δεν είναι μόνο η διαπόμπευση την οποία κινδύνευε να υποστεί ο Κώστας Σταυρόπουλος, όσο το γεγονός ότι σε ανάλογες περιπτώσεις το Δημόσιο με πράξη καταλογισμού ζητά την επιστροφή των μισθών για το διάστημα απασχόλησης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο 46χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος εργαζόταν επί 20 συναπτά έτη. Μια ολόκληρη ζωή.

Ηδη σε όλο τον δημόσιο τομέα ξεσκονίζονται οι τίτλοι σπουδών των δημοσίων υπαλλήλων. Υπάρχουν δεκάδες ανάλογες περιπτώσεις που έχουν αποκαλυφθεί από τους εσωτερικούς έλεγχους.

Τα υπουργεία στέλνουν στις κατά τόπους δευτεροβάθμιες διευθύνσεις ή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα ερωτήματα ως προς τη γνησιότητα των τίτλων που προσκομίστηκαν από τους υπαλλήλους. Και σε περίπτωση εντοπισμού πλαστού τίτλου, ο υπάλληλος καλείται σε απολογία. Η διαδικασία γίνεται με γοργούς ρυθμούς και θεωρείται δεδομένη η απόλυσή του από το Δημόσιο.

pelop

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news