facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Παίρνει το παιχνίδι στα χέρια του ο Πούτιν καλώντας πια τον Αναστασιάδη στην Μόσχα

Σε πλήρη εξέλιξη το διπλωματικό παιχνίδι, μεταξύ Ρωσίας -Γερμανίας και Κύπρου με την Γερμανία να κοιτάει με έκπληξη το αποτέλεσμα και την Ρωσία να γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει.
Μετά την χθεσινή ηρωϊκή απόφαση των Κυπρίων να πουν όχι στους εκβιασμούς των ευρωπαίων το κλίμα στην Κύπρο αν και ανησυχητικό μετατράπηκε σε σαφώς πιο αισιόδοξο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη, έσπασε τον πάγο και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Μόσχα. Η είδηση της επικοινωνίας ανέβασε το ηθικό των Κυπρίων αφού η λύση Πούτιν θα είναι, από ότι φαίνεται, για την Κύπρο η πιο συμφέρουσα και αναγκαία αυτήν την στιγμή . Θυμίζουμε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε κόψει κάθε επικοινωνία με τον Κύπριο πρόεδρο το κρίσιμο διάστημα των αποφάσεων αφού δεν συμφωνούσε με τους χειρισμούς Αναστασιάδη .

Οι δύο ηγέτες ανέλυσαν το πρόβλημα και την οικονομική κατάσταση που προέκυψε στην Κύπρο ως αποτέλεσμα των προτάσεων του Eurogroup, για έξοδο απο την κρίση.

Ο Πούτιν από την πλευρά του εξέφρασε την ετοιμότητα της πλευράς του για τη λήψη μέτρων που θα βοηθούσαν να λυθούν τα προβλήματα των Ρώσων, νομικών και φυσικών προσώπων.

Προσκάλεσε μάλιστα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να επισκεφθεί την Μόσχα σε όποιο χρόνο θεωρεί κατάλληλο, όπως δήλωσε ο ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρη Πεσκώφ αλλάζοντας έτσι το σκηνικό της προηγούμενης κακής επικοινωνίας.

Ήδη στην Μόσχα βρίσκεται ο Κύπριος υπουργός οικονομικών και ο υπουργός ενέργειας ενώ αναμένεται να αποφασισθεί σήμερα αν αναχωρήσει τελικά και ο Κύπριος πρόεδρος για την Μόσχα ώστε να πραγματοποιηθεί το πολυπόθητο ραντεβού.
Τώρα όλο το διπλωματικό παιχνίδι θα "παιχθεί" στην Μόσχα με τους ευρωπαίους εταίρους να περιμένουν παγωμένοι το αποτέλεσμα των συναντήσεων με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας.

briefingnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news