Ακόμη και να τα βροντήξουν αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει την επιχείρηση διάλυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης και εξακολουθήσει να ζητάει καταλόγους με προς απόλυση εργαζόμενους στους Δήμους, δηλώνουν οι Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας που συνεδριάζουν μέχρι αυτή την ώρα προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν ενόψει και της επικείμενης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ στις 29 Νοεμβρίου για τα νέα μέτρα που καταδικάζουν τους ΟΤΑ και βγάζουν στους δρόμους χιλιάδες εργαζομένους.
Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ, έγινε μετά απο σχετικό αίτημα του Δημάρχου της Πάτρας Γιάννη Δημαρά, ενόψει και της συνεδρίασης την Παρασκευή του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας με μοναδικό θέμα τα νέα μέτρα και την απειλή απολύσεων.
Στο μεταξύ αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει για το ίδιο θέμα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων από Δήμους και Περιφέρεια.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr σε συμφωνία να μην εμπλακούν οι δήμαρχοι στην υπόθεση «απολύσεις στους δήμους» φαίνεται ότι κατέληξαν κατά τη διάρκεια συνάντησης την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ. Στη συνάντηση, η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε, προκειμένου, σύμφωνα με πηγές της ΚΕΔΕ, «να αποφευχθούν πιθανές κινητοποιήσεις ή και καταλήψεις από την ΠΟΕ – ΟΤΑ», ο υπουργός ανακοίνωσε στους δημάρχους ότι με την εγκύκλιο που θα εξέδιδε την επομένη δεν ετίθετο ως προϋπόθεση για τη διαθεσιμότητα η έκδοση διαπιστωτικής πράξης (την οποία θα έπρεπε να υπογράψουν και οι ίδιοι οι δήμαρχοι ή τουλάχιστον κατ” εντολή τους οι διευθυντές προσωπικού) αλλά αυτή θα επερχόταν αυτοδικαίως με τη δημοσίευση του νόμου, όπως και, τελικώς, έγινε.
Άλλωστε, όπως τονίσθηκε και στη συνάντηση, από τη στιγμή που τα γραφεία προσωπικού βρίσκονται υπό κατάληψη, τέτοιες διαπιστωτικές πράξεις δεν μπορούν να εκδοθούν.
Μ” αυτό τον τρόπο στην ουσία παρακάμπτονται οι υπηρεσίες των δήμων, άρα και οι ίδιοι οι αιρετοί από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας – απολύσεων και το «βάρος» το σηκώνει το ίδιο το υπουργείο.
Δηλαδή, διευκολύνονται τόσο οι ίδιοι οι δήμαρχοι, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να στείλουν τέτοια λίστα όσο και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα εκδόσει τις δικές του λίστες που ούτως ή άλλως κατέχει μέσω της απογραφής.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου